Cum arată inchisoarea unde este încarcerat Cherecheș, cea mai modernă din Bavaria. Nimeni nu poate evada FOTO

0
Publicat:

Cătălin Cherecheș a fost dus de către autoritățile germane într-un penitenciar de maximă siguranță, cel mai modern din Bavaria, cu tehnologie modernă anti evadare.

 Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: img.welt.de
Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: img.welt.de

Închisoarea unde a fost încarcerat fostul primar din Baia Mare, până la extrădarea în România, Augsburg-Gablingen, este cea mai modernă și protejată din Bavaria.

Construcția i-a costat pe germani 105 milioane de euro și are inclusiv scanner pentru monitorizarea bătăilor inimii deținuților, astfel încât să detecteze dacă încearcă cineva să scape inclusiv prin sistemul de evacuare a rufelor murdare.

Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: X
Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: X

De asemenea, 200 de camere video sunt instalate pentru a-i monitoriza pe deținuți. Închisoarea are cele mai moderne tehnologii de securitate. Clădirile sunt proiectate în formă de Y pentru a evita comunicarea nedorită între prizonieri. Are spațiu pentru aproximativ 600 de deținuți.

Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: X
Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: X

Facilitățile exterioare și interioare sunt codificate pe culori, pentru o coordonare și o orientare mai bună pentru deținuții care nu vorbesc limba germană.

Primarul din Baia Mare a fost a fost condamnat definitiv  la cinci ani de închisoare pentru corupţie, vinerea trecută, chiar în ziua în care a părăsit țara. Viceprimarul din Baia Mare a preluat atribuțiile primarului. Judecătorii de la Curtea de Apel din Cluj Napoca au fost cei care au decis și că edilul nu va mai putea fi ales într-o funcţie publică timp de cinci ani.   

Cătălin Cherecheș a părăsit țara pe  24 noiembrie. Acesta a schimbat două taxiuri pentru a fugi din țară și a folosit actul de identitate al unui rude care locuiește într-un alt stat din Europa, pentru a trece granița. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite