Croaţia şi Ungaria vor accepta drept refugiaţi doar colaboratori ai misiunii lor în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ungaria şi Croaţia îi va primi doar pe acei refugiaţi afgani care au colaborat cu trupele lor în timpul misiunii din Afganistan, au anunţat miercuri miniştrii de externe ai celor două ţări, relatează Agerpres preluând agenţiile Reuters şi EFE.

„Ungaria nu va participa la niciun mecanism care doreşte repartizarea refugiaţilor între ţările UE. Ungaria îi va primi numai pe acei afgani care au colaborat cu soldaţii ungari care au participat la misiunea (NATO) în Afganistan. Viaţa lor ar putea fi acum în pericol şi din acest motiv am decis să-i primim împreună cu familiile lor”, a declarat la Budapesta ministrul de externe ungar Péter Szijjártó, după o întâlnire cu omologul său croat, Gordan Grlic-Radman, potrivit Agerpres.

„Sunt cei care au ajutat (în cadrul misiunilor). Avem responsabilităţi faţă de ei. Interesul nostru este ca refugiaţii să fie primiţi în ţările vecine Afganistanului”, a subliniat la rândul său ministrul croat Gordan Grlic-Radman.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un apel ca statele UE să stabilească '„cote de relocare suficiente” pentru refugiaţii afgani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite