Consiliera lui Viktor Orban pentru incluziune socială s-a răzgândit asupra demisiei: „Sunt mândră de tine!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zsuzsa Hegedüs Captură ATV/ YouTube
Zsuzsa Hegedüs Captură ATV/ YouTube

Zsuzsa Hegedüs, consiliera lui Viktor Orban pentru probleme de incluziune socială, susţine că demisia sa a devenit „inutilă” după explicaţiile oferite joi de premierul ungar asupra declaraţiilor sale controversate de la Băile Tuşnad.

Zsuzsa Hegedüs şi-a anunţat marţi demisia după 20 de ani de colaborare cu Viktor Orban.

„Îmi pare sincer rău că trebuie să pun capăt unei relaţii din cauza unei poziţii atât de ruşinoase. Un text pur rasist, care i-ar fi plăcut chiar şi lui Goebbels. (...) După un astfel de discurs, care contrazice toate valorile mele de bază, nu am rămas cu altă opţiune”, şi-a explicat decizia fosta consilieră, referindu-se la declaraţiile făcute de Orban la Băile Tuşnad.

„Noi, ungurii, nu suntem o rasă mixtă şi nici nu vrem să devenim”, a declarat Viktor Orban în discursul susţinut sâmbătă la Băile Tuşnad.

Potrivit premierului ungar, ţările unde europenii şi non-europenii se amestecă „nu mai sunt naţiuni”.

Huiduit la Viena pentru aceste declaraţii şi criticat de cancelarul Karl Nehammer, Viktor Orban a insistat că este „mândru” de politica de „toleranţă zero” a Ungariei în legătură cu imigraţia ilegală.

„Se întâmplă uneori să vorbesc de o manieră care poate fi prost înţeleasă, dar i-am cerut cancelarului să plaseze informaţiile într-un context cultural. În Ungaria, aceste expresii şi fraze reprezintă un punct de vedere cultural, civilizaţional”, a spus premierul ungar, excluzând faptul că ar avea o problemă rasială sau biologică.

Zsuzsa Hegedüs s-a declarat convinsă de aceste explicaţii.

„Odată cu această declaraţie publică, demisia mea a devenit inutilă. Sunt mândră de tine! Indiferent dacă sunt oficial sau nu consilierul tău principal, poţi conta pe ajutorul meu în viitor, la fel ca în ultimii 20 de ani”, a reacţionat ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite