Conflict între prim-ministrul și fostul prim-ministru ai Estoniei cu privire la alegerile pentru PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kaja Kallas i-a cerut lui Andrus Ansip să nu mai candideze pentru un nou mandat de europarlamentar.

Andrus Ansip. Foto: Arhiva Adevărul
Andrus Ansip. Foto: Arhiva Adevărul

Premierul estonian Kaja Kallas este în conflict cu fostul prim-ministru Andrus Ansip în privința alegerilor pentru Parlamentul European, relatează portalul de televiziune și radio de stat estonian, ERR. Potrivit acestuia, Kallas i-a cerut lui Ansip, care este membru al Parlamentului European, să nu se prezinte la următoarele alegeri. „V-ați folosit poziția în Parlamentul European doar pentru discursuri politice și pentru a împinge guvernul și partidul dumneavoastră în necazuri. <...> Când partidul merge bine, ești calm și aștepți șansa. Când partidul este în vremuri dificile, ești unul dintre primii care i-a dat public cu piciorul”, a spus premierul, citat portal.

Cu toate acestea, Andrus Ansip a declarat că spusele lui Kallas nu îl vor forța să renunțe la dreptul său de a candida la Parlamentul European, dar nu intenționează să urmărească în tăcere deteriorarea economiei Estoniei și scăderea bunăstării oamenilor și va adera la opiniile sale, scrie ERR. "Estonia are nevoie de un șef de guvern de încredere. Absența lui în situația actuală reprezintă o amenințare la adresa securității", a spus fostul prim-ministru, citat de portal.

Carta Partidului Reformist prevede că un membru al partidului are dreptul de a nu fi de acord cu politica actuală a partidului, motiv pentru care Andrus Ansip a subliniat că are dreptul de a candida pentru Parlamentul European. El va lua o decizie finală la sfârșitul lunii martie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite