Comercianţii de pe litoralul bulgăresc se plâng de turiştii săraci: „Vânzările nu merg bine”. Bulgaria, foarte populară printre români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Comercianţii din staţiunile de pe litoralul bulgăresc sunt nemulţumiţi de turiştii săraci din România, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova şi duc lipsa celor avuţi din Rusia sau Franţa.

„Situaţia este foarte proastă, în special pentru magazinul meu – vând încălţăminte făcută special pentru turiştii ruşi, însă ei lipsesc. În locul lor au venit români care nu cumpără nimic. Sunt şi tineri care nu fac niciun fel de cumpărături, doar merg la restaurante”, s-a plâns un comerciant din Sunny Beach pentru postul public de radio.

„Sunt turişti, însă nu au mulţi bani. Vânzările nu merg bine. Nu este clar cum vom plăti costurile chiriilor şi cazărilor”, a mai spus un alt vânzător, potrivit site-ului segabg.com, citat de Digi24.

Staţiunile bulgare sunt pline de polonezi, ucrainieni, moldoveni şi români. Numărul turiştilor romi a crescut considerabil, majoritatea lucrând în străinătate şi întorcându-se în Bulgaria pentru a petrece concediul.

Faţă de anul 2020, hotelurile sunt în acest moment pline, totuşi, angajaţii sunt nemulţumiţi de prezenţa numărului mare de maşini. Vizitatorii parchează în orice loc - parcuri, alei, parcări neamenajate-, iar locurile libere rămase sunt doar în zona albastră, acolo unde se plăteşte.

„Sunny beach are nevoie de parcări tampon şi acest sezon a devenit în mod special evident”, a declarat, pentru radioul public, Zlatko Dimitrov, directorul executiv al Sunny Beach AD, societatea care administrează infrastructura. „Acesta este un mare test pentru noi, care va continua şi în următorii ani. Se vede cu ochiul liber că infrastructura este sufocată. Hotelurile nu sunt pregătite pentru acest tip de turişti", a spus Dimitrov.

Din cauza măsurilor restrictive de călătorie în contextul pandemiei, accesul pe litoralul bulgăresc al Mării Negre este în principal deschis turiştilor din ţările vecine, care sosesc în Bulgaria cu propriul transport. Potrivit hotelierilor, comercianţilor şi concesionarilor de pe plaje, totuşi, statul ar fi trebuit să aibă ţintească pieţele mai bogate cu stimulente şi publicitate turistică mai intensă.

La rândul lor, turiştii au nemulţumiri privind zgomotul, plajele aglomerate sau lipsa umbrelelor a cărăr număr a fost redus din cauza dinstanţării dintre persoane.

Doar proprietarii de restaurante se bucură acum de un sezon bun. "Aşteptam alţi turişti, dar nu ne plângem. Problema este că sezonul a început târziu şi nu se ştie cât va dura", a spus proprietarul unui bar de cocktailuri.

Peste 2,5 milioane de turişti au ales să îşi petreacă vacanţa în Bulgaria de la începutul sezonului estival, conform datelor oferite de Sistemul Centralizat de Informaţii Turistice.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite