Colaboratorii rușilor din Herson, prinși de localnici, legați și bătuți FOTO

0
Publicat:

Ucrainenii suspectați că au colaborat cu Rusia au fost capturați de localnicii din Herson. În imaginile postate pe rețelele sociale, aceștia sunt văzuți stând lângă un gard, cu mâinile legate, cu urme de lovituri pe față și cu ochii acoperiți.

Colaboratori ai rușilor prinși în Herson / Foto: Twitter
Colaboratori ai rușilor prinși în Herson / Foto: Twitter

Bărbații sunt acuzați că au colaborat și informat trupele ruse, după ce acestea au intrat în orașul din sudul țării la începutul invaziei, scrie DailyMail.

Imaginile îi arată pe unii dintre presupușii colaboratori cu fețele însângerate, în timp ce capetele lor sunt aplecate spre pământ. De asemenea, indivizii par să aibă scrise cuvinte pe banda care le acoperă ochii.

Deși a existat o bucurie pentru eliberarea orașului, există temeri că unii ruși se mai află în zonă sau prin apropierea acesteia. Oficialii serviciilor de informații au declarat că aceștia ar putea fi îmbrăcați în haine civile pentru a evita capturarea.

Capcane lăsate de ruși

Soldații ucraineni se confruntă cu capcane lăsate de ruși după plecarea din regiunea Herson. Aproximativ 2.000 de explozibili, inclusiv mine, fire de declanșare și muniție neexplodată, au fost deja eliminate de zece grupuri de geniști.

Acest lucru s-a întâmplat în timp ce secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a avertizat: „Rusia este departe de a renunța".

El a declarat că Moscova va fi „îngrijorată” și „dezamăgită” de pierderea Hersonului, dar a adăugat că este important să nu-i „subestimăm” pe ruși.

„Istoria vă va reaminti că Rusia poate fi brutală cu ai săi”, a spus Wallace. „Dacă au nevoie de mai multă carne de tun, asta vor face”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că anchetatorii au descoperit peste 400 de crime de război comise de ruși și au găsit cadavre — militariși civili — în Herson.

El a spus că ocupanții au „distrus toate infrastructurile critice - comunicații, alimentare cu apă, căldură, electricitate”.

Imaginile din satelit arată, de asemenea, daune considerabile la barajul Nova Kakhovka din apropiere, pe fondul temerilor privind integritatea structurală a acestuia.

„Vom restabili totul, credeți-mă, deși este nevoie de timp", a spus Zelenski.

Trupele ucrainene au fost primite cu entuziasm de locuitorii care au trăit mai bine de jumătate de an sub ocupație rusă. Totuși, urmările se resimt.

Locuitorii au declarat că au rămas fără apă și electricitate timp de mai multe zile, iar oficialii au avertizat că este vorba de „o catastrofă umanitară".

Rușii au furat chiar și lame, un raton și lupi de la o grădină zoologică.

Poliția ucraineană i-a avertizat pe refugiați să nu se întoarcă în oraș până când acesta nu va fi securizat, după ce un ofițer a fost rănit sâmbătă.

În plus, au fost înființate puncte de control și a fost instituită o stare de asediu între orele 17.00 și 8.00 pentru a împiedica pe oricine să intre sau să plece.

În timp ce eliberarea Hersonului marchează o victorie strategică uriașă pentru Ucraina, există încă un drum lung de parcurs.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite