Coaliția Dronelor vrea să trimită un milion de astfel de aparate în Ucraina, în 2024

0
Publicat:

Mai multe state europene au format o „Coaliţie a Dronelor” pentru a îmbunătăţi capacităţile de apărare ale Ucrainei cu astfel de mijloace de luptă.

Roiuri de drone
Roiuri de drone

Letonia, Danemarca, Estonia, Germania, Lituania, Țările de Jos, Suedia și Ucraina au și semnat un document în acest sens, iar ulterior coaliției i s-a alăturat și Marea Britanie. „Alături de țările existente care s-au alăturat deja coaliției de drone, Regatul Unit va aduce o contribuție semnificativă sprijinind Ucraina atât cu tehnologie, cât și ajutând la dezvoltarea competențelor”, a declarat ministrul leton al apărării Andris Sprūds, conform defensenews.com.

Secretarul britanic al Apărării, Gregg Shapps, a declarat că Regatul Unit este deja cel mai mare furnizor de drone pentru Kiev și a alocat 200 de milioane de lire sterline (252 de milioane de dolari) anul acesta pentru fabricarea de drone de diferite tipuri destinate câmpului de luptă.

Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, se aşteaptă ca şi alte ţări să se alăture acestei coaliţii, care are ca scop construirea a un milion de drone în 2024 pentru a compensa lipsa muniţiei de artilerie. De menționat, „Royal United Services Institute think London” a estimat anul trecut că Ucraina a utilizat aproximativ 10.000 de vehicule aeriene fără pilot pe lună.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite