Cipru și România au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cipru și România au încheiat marți un acord privind cooperarea în domeniul apărării, în cadrul unei întâlniri informale a miniștrilor apărării din UE la Praga, se arată într-un comunicat al Ministerului cipriot al Apărării.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Ministerul Apărării din Cipru nu a oferit mai multe detalii despre conținutul acestui document.

Documentul spune că ministrul Apărării al statului insular Charalambos Petridis „s-a întâlnit în cadrul” forului de la Praga cu omologul său român Vasile Dîncu, cu care „au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării, care va contribui la îmbunătățirea interacțiunii dintre cele două țări”.

Ministerul Apărării din Cipru nu oferă detalii despre conținutul acestui document.

După cum se menționează în mesaj, la forumul propriu-zis, Petridis a subliniat că operațiunile militare din Ucraina se transformă în „consecințe tragice atât pentru Ucraina, cât și la nivel internațional și regional” și reprezintă o amenințare la adresa „securității energetice și alimentare globale”.

În plus, ministrul cipriot a remarcat „importanța implementării rapide a anumitor aspecte ale „Busolei strategice”, așa cum se numește noul concept de apărare al Uniunii Europene, pentru a „întări stabilitatea și securitatea UE”.

Petridis și-a exprimat sprijinul pentru ideea de a oferi stimulente pentru programele de reînarrmare, inclusiv acordarea de sprijin financiar direct țărilor UE de la Bruxelles.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite