Cine este „Trump” din Regatul Unit, politicianul care vrea să facă un zid în Canalul Mânecii de frica imigrației VIDEO

0
Publicat:

Jacob Rees-Mogg a anunțat că vrea să „ridice un zid în Canalul Mânecii" într-o înregistrare care a fost făcută publică, în care îi aduce cuvinte de laudă fostului președinte american Donald Trump și reacției republicanilor la imigrație, relatează The Guardian 

Adresându-se unor tineri activiști conservatori, Rees-Mogg a reiterat că îl susține pe fostul președinte american, spunând că acesta a avut o atitudine corectă prin construirea unui zid la frontieră. 

Dacă aș fi american, aș vrea ca granița să fie închisă, aș fi în favoarea construirii unui zid. Aș vrea să construiesc un zid în mijlocul Canalului Mânecii", a declarat Rees-Mogg. 

Rees-Mogg are parte de o provocare semnificativă din partea Partidului Laburist în circumscripția North East Somerset și Hanham împotriva lui Dan Norris, primarul regiunii West of England, care a fost anterior deputat în acest loc până când a fost învins de Rees-Mogg în 2010. 

Jacob Rees-Mogg
Jacob Rees-Mogg s-a născut în anul 1969. FOTO EPA-EFE

Rees-Mogg, un personaj popular printre membrii Partidului Conservator, este posibil să aibă influență în cursa pentru șefia conservatorilor în cazul în care își păstrează locul. 

Printre cei care l-au sprijinit public pe fostul președinte, care a fost găsit vinovat de 34 de infracțiuni, se numără foștii prim-miniștri conservatori Liz Truss și Boris Johnson, care au declarat că revenirea lui Trump ar fi o „mare victorie pentru lume", și foștii deputați Andrea Jenkyns și Jake Berry. 

În luna ianuarie a anului 2024, Jenkyns a spus: „Am fi în siguranță dacă Trump s-ar întoarce”, în timp ce Berry a susținut pentru ITV că SUA ar trebui „să-l aducă înapoi". 

Din când în când, trag ușor cu ochiul peste zid, ca acea imagine din Al Doilea Război Mondial a omului care se uită peste zid, și spun că dacă aș fi american, l-aș vota pe Donald Trump și este întotdeauna cel mai nepopular lucru pe care îl spun vreodată în politica britanică, dar mă tem că este adevărat. L-aș vota cu siguranță pe Donald Trump împotriva lui Joe Biden”, a afirmat Rees-Mogg în luna martie. 

În respectiva înregistrare, Rees-Mogg susține că lui Bidennu-i place Marea Britanie" și spune că aceasta a fost cea mai mare preocupare a sa în perspectiva alegerilor. „Asta este ... mult mai important pentru mine decât dacă cineva închide granița dintre SUA și Mexic ... Vreau ca Trump să reușească, deoarece el pare a fi candidatul. Și, într-o oarecare măsură, îmi fac griji cu privire la acuitatea mentală a președintelui Biden". 

Cine este Rees-Mogg 

Născut în luna mai a anului 1969, Jacob Rees-Mogg a copilărit în Somerset, la Ston Easton și Hinton Blewett. A fost ales ca membru al Parlamentului pentru North East Somerset în 2010 și ulterior în 2015 și 2017. În luna octombrie a anului 2022, el și-a dat demisia din Guvern, după ce a ocupat funcția de secretar de stat pentru afaceri, energie și strategie industrială în administrația Liz Truss. 

Anterior, a fost membru al Comitetului pentru ieșirea din Uniunea Europeană, al Comitetului special pentru trezorerie, al Comitetului de procedură și al Comitetului european de control, conform jacobreesmogg.com. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite