Cine este comandantul rus vizat asiduu de ucraineni? Operațiuni intense în sudul regiunii Herson

0
Publicat:

Armata ucraineană pare să-și fi intensificat eforturile pentru anihilarea unui general-colonel care ar fi responsabil acum de un grup de forțe rusești mobilizat în sudul regiunii Herson, relatează The Business Insider.

Comandantul Mihail Teplinski FOTO The Moscow Times
Comandantul Mihail Teplinski FOTO The Moscow Times

Potrivit unor bloggeri militari ruși, armata ucraineană și-a sporit atacurile asupra sudului regiunii Herson, unde operează grupul de forțe „Dnepr”, comandat de câteva săptămâni de general-colonelul Mihail Teplinski.

De la apariția informațiilor cu privire la numirea lui Teplinski la comanda „Dnepr”, la sfârșitul lunii octombrie, mai multe atacuri au fost observate asupra cartierului general al acestui grup de forțe, vizat de regulă cu rachete cu rază lungă de acțiune.

Un astfel de atac, la 1 noiembrie, a fost relatat pe larg de bloggerii militari ruși, potrivit cărora ucrainenii au lansat rachete de croazieră Storm Shadow și rachete antinavă Neptun modificate pentru un atac terestru. Ținta: Strilkove, un sat din regiunea Herson situat lângă  Marea Azov, adică departe de prima linie.

Un blogger militar rus susține că jumătate dintre rachetele lansate de ucraineni asupra Strilkove au fost interceptate, în timp ce celelalte au lovit clădirile locale.

Aceste atacuri repetate pot sugera că ucrainenii încearcă să-l anihileze pe general-colonelul Teplinski în timp ce caută să-și fortifice capul de pod stabilit pe malul stâng al regiunii Herson.

În vârstă de 54 de ani, Mihail Teplinski a luptat de partea separatiștilor transnistreni în războiul din 1992 din Republica Moldova și în cele două războaie cecene. După o serie de succese pe câmpul de luptă, el a fost înlăturat în ultimele luni pe motiv de insubordonare și legături cu mercenarii Wagner. Au apărut inclusiv informații despre arestarea sa pe fondul epurărilor de la nivel înalt din Rusia. Însă, din 29 octombrie, se află din nou într-un rol de comandant, luându-i locul general-colonelului Oleg Makarevici în fruntea „Dnepr”.

Mihail Teplinski a mai fost responsabil de operațiunile rusești în regiunea Herson, supraveghind retragerea din toamna anului trecut. 

Luptele s-au intensificat din nou în regiunea Herson, unde ucrainenii au reușit în ultimele zile să-și stabilească un cap de pod pe malul stâng, aflat sub ocupație rusească.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite