Centrala nucleară din Sellafield, cel mai mare complex nuclear din Europa, a fost închisă din cauza vremii nefavorabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala nucleară Sellafield FOTO Reuters
Centrala nucleară Sellafield FOTO Reuters

Centrala nucleară Sellafield, aflată în nord-vestul Angliei, a fost închisă vineri. Închiderea celui mai mare şi celui mai vechi complex european se datorează intemperiilor, au anunţat reprezentanţii exploatantului, citaţi de AFP.

"Ca răspuns la intemperiile actuale şi la condiţiile meteorologice dificile anunţate în zona Sellafield (...), instalaţia a fost oprită, în mod sigur şi controlat, ca măsură de precauţie", anunţă Sellafield Ltd în comunicat.

"O celulă de urgenţă a fost creată pentru a gestiona acest incident", adaugă aceeaşi sursă, care apreciază că închiderea nu ar trebui să aibă vreo incidenţă "în afara instalaţiei, în domeniul mediului şi securităţii nucleare".

Sellafield a fost prima centrală nucleară din lume care a furnizat curent electric publicului, dar aceasta şi-a încetat producţia de electricitate în 2003.

Instalaţia este utilizată în prezent pentru stocarea de deşeuri nucleare şi tratarea combustibilului uzat.

Regiunea Sellafield este afectată, în prezent, de rafale violente de vânt, însoţite de ninsoare şi ploaie.

Transporturile erau perturbate, iar sute de şcoli au rămas închise vineri, în mai multe regiuni din Marea Britanie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care au produs, de asemenea, pene de electricitate ce afectează aproximativ 40.000 de locuinţe în Irlanda de Nord.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite