Atac nocturn al ucrainenilor asupra trupelor ruse. Kievul anunță că Rusia a pierdut 1.290 de soldați într-o singură zi VIDEO

0
Publicat:

O brigadă ucraineană a efectuat un atac nocturn asupra trupelor ruse în spatele liniilor inamice, așa cum arată un videoclip proaspăt distribuit de Kiev.

Rusia ar fi pierdut peste 1200 de soldați într-o singură zi
Rusia ar fi pierdut peste 1200 de soldați într-o singură zi FOTO EPA EFE

Imaginile, publicate de Regimentul Azov al Ucrainei pe Telegram, sunt filmate cu o cameră de vedere pe timp de noapte operată de un soldat al Brigăzii Speciale a 12-a, care pare să ucidă mai mulți soldați ruși la distanță scurtă, în cadrul unui atac îndrăzneț.

Grupul „a efectuat un raid în spatele inamicului”, a scris brigada într-o legendă care însoțește clipul. „Videoclipul prezintă imagini unice cu invadatori eliminați în luptă corp la corp”.

Nu este clar când sau unde au fost filmate imaginile, arată Newsweek.

Militarii de la Kiev au declarat într-o actualizare, luni, că Rusia a pierdut 1.290 de militari într-o singură zi - cea mai mare pierdere raportată de Moscova din acest an.

Ca parte a actualizării zilnice asupra războiului, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei postează cifre despre pierderile de trupe și echipamente ale Rusiei. Acesta a declarat că Moscova a pierdut 1.290 de soldați în ultimele 24 de ore, conform ultimului bilanț de pierderi militare rusești - aducând totalul la 403.720.

Rusia a pierdut, de asemenea, un total de 6.498 de tancuri, 12.232 de vehicule blindate de luptă, 9.733 de sisteme de artilerie și 336 de avioane militare în războiul în curs, arată actualizarea. Newsweek nu a putut verifica independent cifrele de la Kiev.

Estimările privind numărul de victime variază, cu cifrele Ucrainei depășind în mod obișnuit pe cele ale aliaților occidentali. Moscova rareori împărtășește informații despre numărul de victime suferite în război.

În septembrie 2022, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că 5.937 de militari ai Moscovei au fost uciși de la începutul războiului. Ministerul apărării a raportat ulterior de alte trei ori numărul de pierderi, confirmând moartea altor 162 de militari, potrivit Serviciul Rus al BBC.

Rușii spun că au ucis peste 380.000 de ucraineni

La fel ca Moscova, Kievul nu oferă informații actualizate despre victimele războiului. O evaluare a Agenției de Informații pentru Apărare a SUA care a scurs în aprilie 2023 a spus că Ucraina a suferit 124.500 până la 131.000 de victime, care includ 15.500 până la 17.500 de morți.

Șoigu a declarat în decembrie 2023 că Ucraina a pierdut mai mult de 383.000 de militari de la începutul războiului.

Institutul pentru Studiul Războiului, organizație cu sediul în SUA, a spus în cea mai recentă analiză a conflictului din Ucraina, duminică, că forțele Moscovei conduc cel puțin trei eforturi ofensive, inclusiv în apropierea satului cheie Robotyne din regiunea sudică Zaporojia a Ucrainei, unde Kievul a spus că a respins un val de atacuri rusești.

Duminică, Centrul de Comunicare Strategică al Forțelor Armate Ucrainene, a declarat într-o postare pe Telegram că trupele ruse au "încercat de 10 ori fără succes" să atace pozițiile forțelor sale în Robotyne.

În altă parte, în orașul fortificat Avdiivka din regiunea Donetsk a Ucrainei, Kievul a spus că forțele sale s-au retras după luni de lupte. Rusia a spus că a preluat controlul deplin al zonei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite