Cel puțin 16 civili ucraineni au fost răniți în atacul aerian asupra oraşului Zaporojie

0
Publicat:

Cel puțin 16 civili au fost răniți, inclusiv un băiat în vârstă de 15 ani, duminică seara, în loviturile aeriene ale Rusiei asupra orașului Zaporojie din sud-estul țării, au declarat luni oficiali ucraineni.

Rachetele şi dronele ruseşti au lovit şi blocurile de locuinţe. Foto: ukrinform.net
Rachetele şi dronele ruseşti au lovit şi blocurile de locuinţe. Foto: ukrinform.net

Guvernatorul oraşului ucrainean Zaporojie, Ivan Fedorov, a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că Rusia a lansat cel puțin șapte lovituri aeriene în zonă, avariind 13 clădiri de apartamente, instituții de învățământ, mașini, garaje și reședințe private, anunţă Reuters, care precizează că nu a putut verifica în mod independent date furnizate de oficialii ucraineni.

Autorităţile au evacuat locuitorii din mai multe blocuri avariate, a declarat şi Ministerul de Interne al Ucrainei pe Telegram, adăugând faptul că, potrivit informațiilor preliminare, Rusia a folosit bombe  aeriene ghidate pentru a lovi oraşul Zaporojie.

Ambele părți implicate în acest război neagă faptul că au vizat civili în atacurile lor, dar s-au înregistrat mii de victime din rândul acestora, marea majoritate dintre ei ucraineni.

Ivan Fedorov a declarat pe Telegram că, în total, Rusia a efectuat 363 de lovituri aeriene și terestre în ultima zi asupra a 12 așezări din regiunea extinsă Zaporojie, care are centrul administrativ în oraşul cu acelaşi nume.

Serviciile de urgență ucrainene au postat pe pagina lor de Facebook o înregistrare video în care se văd salvatori care încearcă să îndepărteze resturile și să deblocheze intrarea într-un apartament și care se ocupă de răniți, noaptea, în fața unei clădiri rezidențiale avariate.

Rusia a lansat, de asemenea, două rachete aeriene ghidate și patru drone de atac care au vizat Ucraina peste noapte, au afirmat surse din forța aeriană ucraineană. Trei dintre drone au fost doborâte deasupra regiunii Sumy din nord-est, iar cele două rachete și o dronă „nu și-au atins țintele din cauza apărării active cu rachete antiaeriene a forțelor de apărare ale Ucrainei”, au mai scris luni pe Telegram oficiali ucraineni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite