Cel puţin 14 persoane au murit după ce un autocar plin cu studenţi Erasmus s-a răsturnat în Catalonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO The Irish Independent
FOTO The Irish Independent

Cel puţin 14 persoane au decedat şi 43 au fost rănite după ce un autocar plin cu studenţi Erasmus, care proveneau din mai multe ţări europene, s-a izbit de o maşină, după care s-a răsturnat pe o autostradă în apropiere de oraşul Freginals, în Catalonia, la 180 de kilometri sud de Barcelona, transmite The Irish Independent.

Studenţii se întorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia, atunci când autocarul cu 60 de pasageri s-a izbit de o maşină la ora locală 6.00 (07.00, ora României).

Autocarul avea drept destinaţie Barcelona, însă s-a răsturnat pe autostrada AP-7, în apropiere de oraşul pitoresc Freginals.

Presa spaniolă prezintă un bilanţ de 14 morţi şi mai mulţi răniţi. Naţionalităţile celor decedaţi nu sunt cunoscute. Peste 20 de echipe de intervenţie s-au deplasat la locul accidentului.

Autobuzul transporta studenţi din Franţa, Elveţia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Finlanda, Ungaria, Germania, Republica Cehă, Noua Zeelandă, Italia, Peru, Bulgaria, Polonia, Irlanda, Palestina, Japonia, Ucraina.

Cei mai mulţi dintre răniţi au vârste între 22 şi 29 de ani. Potrivit canalului local de televiziune TV3, studenţii răniti ar fi de naţionalitate norvegiană, engleză, elveţiană, turcă şi ucraineană. Deocamdată, naţionalitatea morţilor nu a fost dezvăluită.

Studenţii din autocarul implicat în accident studiau la Universitatea din Barcelona, iar cei mai mulţi dintre ei erau studenţi veniţi prin programul Erasmus.

Printre persoanele decedate se numără şi studenţi străini provenind din Elveţia, Norvegia, Turcia, Marea Britanie şi Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite