Case de vânzare cu 30 de cenți. Cum încearcă un oraș din Croația să atragă tinerii

0
Publicat:

Orașul Legrad, situat în nordul Croației are puțin peste 2.000 de locuitori și la fel ca multe alte municipalități, suferă de problemele generate de depopularea rurală. De aceea,  localitatea a lansat o nouă inițiativă: oferirea de case tinerilor, notează știridiaspora.ro. 

Panoramă aeriană din Legrad, Croația FOTO: Shutterstock
Panoramă aeriană din Legrad, Croația FOTO: Shutterstock

Legradul a mai adoptat această măsură și în urmă cu cinci ani. Datorită rezultatelor bune pe care le-a obținut atunci, a început din nou, după cum a explicat Ivan Sabolic, președintele municipalității. 

Până acum, peste cincizeci de noi familii s-au mutat în oraș, aducând Legard la un total de 120 de locuitori care și-au achiziționat noua locuință la prețul simbolic de 30 de cenți.

Persoanele care se înscriu la această ofertă trebuie să îndeplinească anumite condiții: să fie căsătorite, să aibă până în 45 de ani, să nu aibă antecedente penale și să nu mai aibă altă locuință.

Autoritățile au explicat că vor avea prioritate cei care se dedică profesiilor care se află în împrejurimile orașului și cei care au copii mici. La fel, Legard oferă chiar și o subvenție pentru locuințele care trebuie renovate. 

Sabolic a îndemnat și alte orașe din Croația să adopte măsuri similare, deoarece tot mai mulți tineri nu își pot cumpăra o casă și, prin urmare, aceasta este o soluție bună, atât pentru ei, cât și pentru combaterea depopulării rurale. 

Legrad este o comună în cantonul Koprivnica-Križevci, Croația. Conform recensământului din 2011, comuna Legrad avea 2.241 de locuitori. Din punct de vedere etnic, majoritatea locuitorilor (97,41%) erau croați, cu o minoritate de romi (1,03%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor (92,9%) erau catolici, existând și minorități de protestanți (4,11%) și persoane fără religie și atei (1,12%). 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite