Canalele din Veneția au început să rămână fără apă FOTO

0
Publicat:

Săptămânile de vreme secetoasă din timpul iernii au stârnit îngrijorarea că Italia s-ar putea confrunta cu o nouă secetă după situația de urgență din vara trecută. Râurile și lacurile italiene se confruntă cu o lipsă severă de apă, relatează Reuters.

Atenționarea vine în contextul în care Veneția se confruntă cu maree neobișnuit de joase care fac imposibilă navigarea gondolelor și a taxiurilor pe apă pe unele dintre celebrele sale canale.  

Problemele din Veneția sunt puse pe seama următorilor factori: lipsa ploilor, un sistem de înaltă presiune, luna plină și curenții marini. 

Râurile și lacurile italiene se confruntă cu o lipsă severă de apă, a transmis luni grupul de mediu Legambiente, atenția fiind concentrată asupra nordului țării. 

Conform grupului de mediu, râul Po, care se întinde de la Alpii din nord-vest până la Marea Adriatică, are cu 61% mai puțină apă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. 

În luna iulie a anului trecut, Italia a declarat stare de urgență pentru zonele din jurul râului Po, care reprezintă circa o treime din producția agricolă a țării și care a suferit cea mai gravă secetă din ultimele șapte decenii. 

Ne aflăm într-o situație de deficit de apă care s-a acumulat încă din iarna 2020-2021", a afirmat specialistul în climă Massimiliano Pasqui de la Institutul italian de Cercetare Științifică CNR, citat de cotidianul Corriere della Sera. 

Avem nevoie de 50 zile de ploaie", a mai precizat Pasqui. 

Un anticiclon a dominat vremea în Europa de Vest timp de 15 zile, aducând temperaturi ridicate, mai degrabă întâlnite la sfârșitul primăverii. 

Cele mai recente prognoze meteorologice semnalează totuși sosirea precipitațiilor și a zăpezilor atât de necesare în Alpi în zilele următoare. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite