Caii de curse tineri din Marea Britanie, lăsaţi să agonizeze şi ucişi la abatoare dacă nu mai pot participa în competiţii: „Avem o mare problemă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Mii de cai de curse din Marea Britanie şi Irlanda sunt duşi la abatoare şi ucişi cu cruzime după ce nu mai pot intra în competiţii, conform unei investigaţii BBC, scrie Digi24.

Imaginile de pe camerele de filmat, obţinute în secret de publicaţie, arată că animalele suferă când sunt omorâte şi că regulile privind asigurarea unei morţi uşoare sunt ignorate complet şi frecvent la unul dintre cele mai cunoscute abatoare din Marea Britanie.

Reprezentanţii acestui abator au negat, însă, că ar fi avut loc abuzuri.

Un expert care a urmărit imaginile, obţinute cu ajutorul unor camere instalate de Animal Aid, o organizaţie pentru protejarea animalelor, spune că acestea reprezintă o dovadă clară că regulile au fost încălcate.

În februarie, o fotografie cu antrenorul Gordon Elliott care stătea pe cadavrul unui cal a provocat indignare în doemniul curselor. Acesta a fost suspendat până pe 9 septembrie pentru fapta sa.

Incidentul a arătat ce soartă au caii care fie mor în competiţii, în antrenamente sau chiar în abator. Conform informaţiilor BBC şi Animal Aid, peste 4000 de cai de curse au fost ucişi în Marea Britanie şi Irlanda de la începutul lui 2019, majoritatea antrenaţi în Irlanda.

Caii sunt ucişi în grupuri şi lăsaţi să agonizeze înainte să moară

Animal Aid, care încearcă de multă vreme să atragă atenţia asupra situaţiei animalelor folosite la curse şi să oprească această practică, a instalat camere ascuns la abatorul Drury and Sons din Anglia. Abatorul deţine licenţă pentru sacrificarea de cai.

„Când am privit aceste imagini am fost pur şi simplu uluiţi de numărul de cai tineri pursânge”, a spus Dene Stansall, purtătorul de cuvânt al Animal Aid. Imaginile au fost surprinse la sfârşitul anului 2019 şi în primele zile din 2020. În ele se pot vedea cum caii, majoritatea tineri, sunt ucişi fără respectarea regulilor.

Majoritatea cailor împuşcaţi au avut rezultate foarte bune la curse. Trei dintre ei au fost antrenaţi de Gordon Elliott, în Irlanda şi din cauza unor răni au fost scoşi din competiţii. Aceştia au fost trimişi la relocare sau eutanasiere.

Camerele de filmare au surprins încălcarea frecventă a regulilor de eutanasiere a animalelor. Conform acestora, caii nu trebuie ucişi în prezenţa altor cai. Imaginile arată cai împuşcaţi în grupuri în 26 de ocazii pe parcursul a patru zile.

Conform regulilor, persoanele de la abator trebuiau să se asigure că moartea survine rapid, însă imaginile arată că animalele deseori agonizau o vreme înainte să moară. Mulţi dintre ei erau chiar împuşcaţi de la distanţă.

„Dacă acesta este modul uzual în care sunt ucişi, atunci avem o mare problemă”, a spus medicul veterinar Daniel Mills.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite