Cadavrele a cinci bărbaţi cu mâinile legate la spate au fost găsite într-o cameră de tortură din subsolul unui sanatoriu pentru copii din Bucea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

Cadavrele a cinci bărbaţi cu mâinile legate au fost găsite în subsolul unui sanatoriu pentru copii din Bucea, oraş din regiunea Kiev recucerit de ucraineni şi în care soldaţii ruşi au comis masacre, potrivit unui anunţ făcut luni de procuratura generală a Ucrainei, transmite AFP.

Aceşti civili neînarmaţi, ale căror cadavre au fost descoperite de forţele de securitate, au fost bătuţi înainte de a fi ucişi de soldaţi ai forţelor armate ale Federaţiei Ruse, conform informaţiilor furnizate de aceeaşi sursă pe Telegram.

O anchetă cu privire la circumstanţele morţii acestor civili a fost deschisă, a precizat procurorul general Irina Venediktova.

La finalul săptămânii trecute, după retragerea forţelor ruse, zeci de cadavre îmbrăcate în civil au fost descoperite pe străzile sau în gropile comune din oraşul Bucea. 

Soldaţii ruşi au slăbit controlul asupra regiunii capitalei Kiev şi a nordului Ucrainei în ultimele zile pentru a-şi concentra eforturile militare în estul ţării.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite