Brexit. Mesaj revoltător într-un bloc din Marea Britanie: „Nu mai tolerăm decât limba engleză. Aţi infectat această insulă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Notificări intitulate „Brexit fericit” (Happy Brexit Day) avertizând că „nu-i tolerăm” aici decât pe vorbitorii de limbă engleză au fost lipite pe uşile de incendiu ale unui bloc social din Norwich vineri în ziua oficializării Brexitului.

Un rezident al blocului Winchester Tower, aparţinând primăriei din Norwich, a observat afişele lipite pe uşile de incendiu în dimineaţa zilei de vineri.

„În sfârşit ne-am primit ţara noastră grozavă înapoi... nu îi vom tolera pe cei care vorbesc altă limbă decât engleza în apartamentele noastre”, scrie în afişul tipărit lipit la toate etajele clădirii sociale. „Avem acum o ţară a noastră” unde se vorbeşte doar engleza Reginei, se explică în anunţul menit a fi un avertisment şi care prezintă o nouă regulă devenită obligatorie odată cu Brexitul.

„Este dureros că există oameni care gândesc astfel”, a spus rezidentul care a descoperit afişele şi a dorit să rămână anonim.

Intitulată „Happy Brexit Day” notificarea care vorbeşte în termeni de „noi” este următoarea:

„Acum că în sfârşit ne-am primit ţara noastră grozavă înapoi trebuie să le facem cunoscută rezidenţilor acestui bloc o regulă: Nu tolerăm să se vorbească o altă limbă decât engleza.

Dacă vrei să foloseşti limba natală, oricare ar fi ea, atunci sugestia noastră este să te întorci în acea ţară şi să predai apartamentul primăriei, astfel încât să le permiţi britanicilor să locuiască aici, iar noi să revenim la starea de normalitate de dinainte să vii tu aici şi să infestezi insula asta odată atât de măreaţă.

Este o alegere simplă – supune-te regulii majorităţii sau pleacă de aici.

Nu vei avea prea mult timp – nu va dura mult şi guvernul va implementa reguli care îi va pune pe britanici pe primul loc.  Aşa că fă bine şi evoluează, altfel pleacă.

Dumnezeu să o salveze pe Regină, guvernul ei şi pe toţi patrioţii adevăraţi”.

Imagine indisponibilă

După ce a descoperit mai multe astfel de notificări, rezidentul şi-a alertat administratorul blocului şi un consilier local.

Administratorul i-a spus că afişele se găseau pe ieşirile de incendiu la toate cele 15 etaje ale clădirii care aparţine primăriei Norwich, locuinţele fiind destinate chiriaşilor de peste 55 de ani.

Consilierul local i-a recomandat rezidentului să le raporteze poliţiei ca infracţiuni motivate de ură şi a luat legătura cu poliţia din zonă.

„Este un bloc liniştit unde domneşte spiritul comunităţii: mulţi trăiesc aici de multă vreme”, a spus consilierul.

„Este dureros nu doar pentru cei cărora li se adresează anunţul, ci şi pentru persoana care a făcut asta”, a spus rezidentul.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite