FOTO VIDEO„Pericol de moarte“: Marea Britanie, lovită de furtuna Dennis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtuna Dennis în Ţara Galilor FOTO EPA-EFE
Furtuna Dennis în Ţara Galilor FOTO EPA-EFE

Cu ploi torenţiale şi rafale violente, furtuna Dennis a lovit duminică Regatul Unit, determinând rămânerea la sol a sute de avioane, în timp ce armata s-a mobilizat în sudul Ţării Galilor pe fondul unui avertisment cu „pericol de moarte“ transmis de serviciile meteorologice, informează AFP.

GALERIE FOTO

Duminică după-amiază, a fost înregistrat un record - "cel mai mare număr de alerte şi de avertismente în curs din cauza inundaţiilor care nu au mai fost în Anglia până acum", a indicat directorul Agenţiei de mediu (EA) într-un mesaj pe Twitter, numărând 594. 

Ele se întind pe o zonă de la sud de Scoţia şi până la Cornwall (sud-estul Angliei), după ce mai multe râuri au provocat inundaţii. La Aberdaron, în sudul Ţării Galilor, au fost înregistrate vânturi de peste 145 km/h.

Mai multe zboruri au fost oprite, au anunţat companiile British Airways şi EasyJet. Sâmbătă, deja 230 de zboruri ale EasyJet au fost anulate. Serviciul feroviar a fost suspendat de asemenea în sudul Ţării Galilor, din cauza apei pe căile ferate. 

Institutul meteorologic britanic (Met) a emis cod roşu duminică dimineaţă în sudul Ţării Galilor, nivelul de alertă cel mai ridicat din cauza ploilor abundente provocate de furtuna Dennis. O premieră din decembrie 2015.              

Codul roşu vizează "condiţii meteo periculoase", implicând "pericol de moarte", perturbări în aprovizionarea cu electricitate şi daune în infrastructură.

La barajul Cray Reservoir, din sudul Ţării Galilor, au fost înregistrate ploi de 132,8 mm între sâmbătă dimineaţă şi duminică dimineaţă, la ora 8.00, echivalentul unei întregi luni de precipitaţii în această regiune (110,8 mm), precizează site-ul Met.

La frontiera dintre Scoţia şi Anglia, Agenţia scoţiană de protejare a mediului (Sepa) a rugat locuitorii să-şi părăsească locuinţele. Alte evacuări sunt în curs, în special în satul galez Skenfrith, a anunţat duminică Poliţia din Gwent pe contul de Twitter.

Situaţia rămâne complexă duminică după-amiază în regiunile din sudul Regatului Unit, unde ploile abundente şi persistente se vor deplasa lent către est", a precizat Met pe Twitter.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite