Boris Johnson: „Vom coopera cu talibanii dacă va fi necesar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Johnson / FOTO EPA-EFE
Boris Johnson / FOTO EPA-EFE

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunţat vineri că Marea Britanie va colabora cu talibanii dacă va fi necesar şi i-a luat apărarea ministrului său de externe, Dominic Raab, criticat pentru modul în care a gestionat evacuarea cetăţenilor britanici şi a afganilor care au colaborat cu autorităţile britanice.

„Vreau să-i asigur pe oameni că eforturile noastre politice şi diplomatice pentru a găsi o soluţie pentru Afganistan vor continua, desigur, în cooperare cu talibanii, dacă va fi necesar”, a declarat Boris Johnson, conform Reuters.

Premierul a declarat că situaţia de pe aeroportul din Kabul, unde mii de afgani disperaţi s-au înghesuit încercând să iasă din ţară, este „un pic mai bună”.

Guvernul britanic a declarat că a asigurat evacuarea a 1.615 persoane începând de sâmbătă, inclusiv 399 de cetăţeni britanici şi persoanele aflate în întreţinerea lor, 320 de membri ai personalului ambasadei şi 402 afgani.

Întrebat dacă mai are încredere în ministrul de externe Dominic Raab, care s-a confruntat cu cereri de demisie din partea opozanţilor pentru răspunsul său la criză, premierul a răspuns: „Absolut”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite