Boris Johnson se teme că Ucraina va fi forţată să încheie o pace dezavantajoasă cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Premierul britanic Boris Johnson este îngrijorat că Ucraina ar putea fi forţată să încheie un acord de pace dezavantajos cu Rusia, transmite Reuters.

Consecinţele economice ale războiului creează o presiune asupra Kievului, a transmis Boris Johnson, la summitul din Rwanda al Commonwealth-ului. „Prea multe ţări spun că este vorba de un război european care nu este necesar (...) deci presiunea va creşte pentru a-i încuraja, poate pentru a-i forţa pe ucraineni către o pace rea”, a spus premierul britanic, potrivit sursei citate. 

Oficialul britanic a mai subliniat că dacă Vladimir Putin va reuşi să îşi atingă obiectivele din Ucraina, vor exista consecinţe periculoase pentru securitatea internaţională şi va avea loc „un dezastru economic pe termen lung”.

La sfârşitul săptămânii trecute, Boris Johnson a fost la Kiev, pentru a doua oară de la începutul războiului, unde s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Premierul britanic a discutat cu Zelenski despre furnizarea de armament, sistemele de apărare aeriană, cât şi despre oferirea unui sprijin economic suplimentar. 

Totodată, discutând despre perspectiva unei victorii a Rusiei, Johnson a subliniat că Zelenski nu ar trebui să fie presat să accepte o „pace proastă”. Oficialul britanic a mai precizat că „ar fi o catastrofă dacă Putin ar câştiga”.  consolideze câştigurile şi apoi să lanseze un alt atac”. 

„Trebuie să lămurim clar că îi sprijinim pe ucraineni în ambiţiile lor de a-i expulza pe ruşi, de a expulza armatele lui Putin, din tot ceea ce a obţinut el din 24 februarie şi de a ne asigura că ucrainenii nu sunt încurajaţi să accepte o pace proastă, ceva care nu va rezista”, a explicat Boris Johnson.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri