Boris Johnson, laude pentru Zelenski: Churchill ar fi izbucnit în urale când Zelenski a cerut muniţie, nu să plece din Kiev când a început războiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Volodimir Zelenki a primit premiul „Sir Winston Churchill“ FOTO Twitter
Preşedintele Volodimir Zelenki a primit premiul „Sir Winston Churchill“ FOTO Twitter

Premiul „Sir Winston Churchill“ i-a fost conferit marţi, 26 iulie, preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru performanţele sale de lider.

Zelenski a participat prin videoconferinţă la ceremonia din Downing Street 10, în cadrul căreia fostul premier britanic, Boris Johnson a afirmat că Churchill „ar fi izbucnit în urale şi probabil ar fi şi lăcrimat" atunci când preşedintele Ucrainei „a cerut muniţie, nu o ocazie să plece de la Kiev când a început războiul", conform Digi 24.

Zelenski a transmis că este extrem de onorat de acordarea premiului şi i-a mulţumit lui Boris Johnson că fost alături ţării sale: „Ucraina nu a fost lăsată singură după 24 februarie, i-am avut alături pe cei care ne-au ajutat, care şi-au amintit în vremurile cele mai întunecate ce este onoare şi care nu s-au gândit să renunţe la luptă - despre tine e vorba, Boris. Premiul este şi al tău, iar aceasta este manifestarea rolului nostru de lideri ai ucrainenilor, ai britanicilor şi ai celor care nu îşi cedează libertatea niciunui tiran".

Anterior, preşedintele Ucrainei îl invocase pe Churchill în discursul său emoţionant către parlamentarii britanici, pentru a spiritul său dârz, care trebuie să-i inspire şi pe ucraineni.

Testul de lider pe care l-a trecut Zelenski

Boris Johnson a spus că momentul invaziei a fost testul de lider pe care preşedintele Ucrainei l-a trecut cu succes: „În acel moment de criză supremă, ai avut de dat un test de conducător care a fost, în felul său, la fel de sever ca provocarea pentru Churchill din 1940. Sfidarea ta, demnitatea ta, starea ta de spirit bună în permanenţă au mişcat milioane de oameni, iar prin rezistenţa ta împotriva barbariei, ai devenit un simbol al eroismului poporului ucrainean".

Cu aceeaşi ocazie, ambasadorul Ucrainei la Londra, Vadim Pristaiko, a primit un bust al lui Winston Churchill.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite