Boiko Borisov apreciază drept „dramatică“ situaţia de la graniţa bulgaro-turcă. Ţara vecină se mobilizează în faţa unui posibil val de migranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgaria se pregăteşte pentru un posibil val de migranţi la graniţa de sud, după tentativa de lovitură de stat din Turcia, a declarat vineri premierul Boiko Borisov, citat de Reuters.

Patrulele la graniţă au fost suplimentate în condiţiile în care între 150 şi 200 de migranţi au fost reţinuţi zilnic după tentativa eşuată de puci, a precizat premierul bulgar, potrivit Reuters şi news.ro.

„Situaţia la graniţă este mult mai dramatică. Ne pregătim pentru o problemă severă cu refugiaţii. Armata, poliţia şi jandarmeria lucrează“, a insistat el.

Joi, el s-a întâlnit cu şefii armatei pentru a discuta măsurile pe care ar trebui să le ia guvernul şi serviciile de securitate.

După reuniune, el a avertizat că evenimentele din următoarele săptămâni ar putea necesita reacţii rapide din partea ofiţerilor, guvernului şi cetăţenilor, pentru a garanta securitatea Bulgariei.

Potrivit lui Borisov, Sofia ar trebuie să încerce să menţină echilibrul şi comunicaţiile deschise cu Ankara, dar a criticat măsurile represive luate de Erdogan.

„Nu înţeleg arestările jurnaliştilor, judecătorilor, profesorilor“, a mai spus premierul bulgar.

Boiko Borisov a anunţat că se va întâlni cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pe 24 august, la Istanbul.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite