Barcelona a pus gând rău suvenirurilor de prost gust: „Sunt o mizerie jalnică, care degradează imaginea orașului”

0
Publicat:

Barcelona, un oraș cunoscut pentru arhitectura sa spectaculoasă și atmosfera vibrantă, se confruntă cu o problemă estetică legată de suvenirurile "ofensatoare" și "lipsite de gust" de pe tarabele din cele mai vizitate zone turistice. Consiliul orașului Barcelona ia măsuri pentru a reglementa vânzarea acestor produse, într-o încercare de a îmbunătăți imaginea orașului și de a oferi turiștilor suveniruri de calitate. 

Barcelona, orașul lui Gaudi, vrea să scape de suvenirurile de prost gust -Foto Shutterstock
Barcelona, orașul lui Gaudi, vrea să scape de suvenirurile de prost gust -Foto Shutterstock

Consilierul Jordi Coronas a criticat vehement suvenirurile care degradează imaginea Barcelonei, descriindu-le ca pe o "mizerie jalnică". Printre obiectele vizate se numără deschizătoarele de sticle cu forme falice, paharele de shot cu mesaje indecente și tricourile cu conținut sexist sau homofob. Aceste suveniruri sunt considerate o pată pe imaginea Barcelonei, în special în cartierele istorice din Ciutat Vella, unde afluxul de turiști este semnificativ.

[Ele] devalorizează cele mai vizitate străzi din Barcelona. Sunt o mizerie jalnică, care degradează imaginea Barcelonei ca destinație turistică”, a afirmat Jordi Coronas, conform Euronews.

Propunerea de interzicere a suvenirurilor ofensatoare

În cadrul unei propuneri recente prezentate de partidul pro-independență Esquerra, consilierii locali au cerut reglementări stricte pentru a interzice expunerea și vânzarea suvenirurilor ofensatoare. Această propunere a fost aprobată de comisia economică a consiliului municipal, deschizând calea pentru adoptarea unor măsuri concrete.

Propunerea vine cu doar o săptămână înainte ca Pride Parade să înceapă în oraș.

Viceprimarul Barcelonei pentru economie, Jordi Valls, și-a exprimat sprijinul pentru această inițiativă, subliniind necesitatea de a proteja imaginea orașului. Cu toate acestea, el a avertizat că introducerea unor reglementări clare va fi dificilă din cauza subiectivității legate de ceea ce este considerat de prost gust. Valls a promis să examineze modalități de a limita expunerea și vânzarea acestor suveniruri, fără a încălca reglementările existente.

„Este dificil să se standardizeze, deoarece ceea ce este considerat de prost gust este o chestiune de foarte mare subiectivitate”, a spus el.

Coronas a pledat pentru găsirea unei soluții „creative” pentru a depăși dificultățile în aplicarea interdicției.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite