Banda infracţională condusă de nepotul lui Phill Collins a recrutat două britanice pentru un transport de 11 kg de cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michaella McCollum Connolly (stânga) şi Melissa Reid (dreapta) au fost arestate în timp ce aşteptau avionul spre Marea Britanie. FOTO: The Guardian
Michaella McCollum Connolly (stânga) şi Melissa Reid (dreapta) au fost arestate în timp ce aşteptau avionul spre Marea Britanie. FOTO: The Guardian

O grupare infracţională condusă de nepotul cântăreţului Phil Collins, Philip Austin Collins, a recrutat două tinere britanice pentru a duce în Marea Britanie un transport de 11 kilograme de cocaină. Fetele au fost arestate de autorităţile din Peru în timp ce aşteptau avionul şi sunt în custodia poliţiei, aşteptând demararea procesului.

Melissa Reid, 19 ani, şi Michaella McCollum Connolly, 20 de ani, au fost reţinute de poliţişti având asupra lor cocaină în valoare de peste 1,7 milioane de euro, în timp ce aşteptau să se îmbarce într-un avion care părăsea ţara sud-americană.  Fetele au spus poliţiştilor că au fost răpite de nişte străini în timp ce îşi făceau vacanţa în Ibiza, care le-au forţat să zboare în Peru de unde trebuiau să transporte droguri.

Poliţiştii antidrog peruani suspectează că tinerele au fost recrutate de un cartel condus din spatele gratiilor de Philip Austin Collins, nepotul celebrului cântăreţ Phil Collins. Acesta a fost arestat anul trecut tot în Peru, după ce poliţiştii au găsit cocaină în valoare de 3,5 milioane de euro la bordul unui yacht în care se afla, încercând să traverseze Atlanticul, potrivit „The Daily Mail”.

Cele două femei au susţinut că au fost obligate să transporte drogurile, ascunse printre hainele din bagaje, de mai mulţi infractori care le-au pus pistoalele la tâmplă. Reid a spus că răufăcătorii cunoşteau detalii despre familiile lor şi le-au ameninţat că se vor răzbuna pe cei dragi dacă nu se supun ordinelor.

Tânăra a spus jurnaliştilor de la ziarul „The Daily Mirror” că a întâlnit-o prima dată pe McCollum după ce au fost răpite, fiind sechestrate la casa de refugiu a bandei. Cele două au explicat că au fost învăţate de infractori cum să se comporte şi ce să spună dacă sunt oprite de autorităţi.

Fetele ar putea primi o pedeapsă maximă de 25 de ani de închisoare. „În mod normal, condamnarea cu închisoare aplicată traficanţilor de droguri despre care nu se dovedeşte că fac parte dintr-o reţea este de opt ani”, a spus Tito Perez, şeful poliţiei peruviene. În cazul în care mărturisesc, tinerele pot primi şase ani, ulterior având şansă să fie eliberate după doi ani, în baza unui comportament de bună purtare.

Miercuri s-a deplasat spre ţara sud-americană avocatul tinerei Conolly, unul dintre cei mai bine cunoscuţi apărători, care s-a ocupat de numeroase cazuri cu dificultate mare. „S-ar putea să dureze ceva timp”, a spus Peter Madden, referindu-se la perioada pe care va fi nevoit să o petreacă în Peru pentru a-şi ajuta clienta. „Totul depinde de cererile pe care le va face procurorul general.”

Din lipsa unui translator, autorităţile peruane au amânat audierea de miercuri, urmând ca primele interogatorii să aibă loc joi sau vineri.

 

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite