Avion prăbuşit în Franţa: Cancelarul german va vizita locul accidentului, iar regele Felipe al Spaniei întrerupe vizita oficială făcută lui Hollande

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Felipe al Spaniei (centru), care se afla într-o vizită în Franţa împreună cu soţia sa Letizia (dreapta), s-a întâlnit cu preşedintele francez, Francois Hollande (stânga), la Palatul Elysee, unde au discutat despre prăbuşirea avionului Germanwings FOTO AP
Regele Felipe al Spaniei (centru), care se afla într-o vizită în Franţa împreună cu soţia sa Letizia (dreapta), s-a întâlnit cu preşedintele francez, Francois Hollande (stânga), la Palatul Elysee, unde au discutat despre prăbuşirea avionului Germanwings FOTO AP

Avionul prăbuşit în Franţa a adus moartea pentru 150 de persoane. Printre victimele tragediei aviatice se numără mulţi nemţi, spanioli, dar şi cetăţeni turci. Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, aflat în vizită în Franţa în momentul prăbuşirii avionului, a decis să-şi scurteze vizita şi să se întoarcă acasă. Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că miercuri va sosi în Franţa pentru a vizita regiunea unde s-a prăbuşit avionul.

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societăţii Lufthansa, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 150 de persoane la bord, s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei. 

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 10.50 (11.50, ora României). Aparatul de zbor, care avea la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă, în apropierea localităţii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence).

Avion prăbuşit în Franţa: cel puţin 45 de pasageri erau spanioli

Cel puţin 45 dintre pasagerii avionului prăbuşit în Franţa au nume spaniole, au anunţat surse din cadrul Guvernului de la Madrid, citate de El Mundo. Pentru moment nu s-a putut stabili dacă aceste persoane sunt de naţionalitate spaniolă. Potrivit surselor citate, la bordul avionului se aflau şi doi bebeluşi, notează Mediafax.

Regele Felipe al Spaniei, care se afla într-o vizită în Franţa, s-a întâlnit cu preşedintele francez, Francois Hollande, la Palatul Elysee, unde au discutat despre prăbuşirea avionului Germanwings. Regele Felipe a declarat la Palatul Elysee că printre victimele tragediei se află numeroşi cetăţeni spanioli, dar şi germani şi turci. În urma accidentului aviatic, regele Spaniei a decis să-şi întrerupă vizita în Franţa şi să revină în Spania.

La rândul său, Francois Hollande a declarat că „nu ar exista victime franceze“, dar fără „o certitudine totală“.

Vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria a anunţat, marţi, că a fost creată o celulă de criză pentru a obţine cât mai repede o listă cu numele victimelor. În plus, Ministrul Muncii, Fatima Banez, se va deplasa la locul prăbuşirii avionului în Franţa.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a dat un mesaj pe Twitter prin care îşi exprimă regretul privind accidentul aviatic. „Sunt îngrozit de tragedia din Alpi. Colaborăm cu autorităţile franceze şi germane la investigaţie. Este o tragedie“, se arată în mesajul prim-ministrului.

avion prabusit in franta
avion prabusit in franta


Imagini din locul în care s-a prăbuşit avionul în Franţa FOTO twitter.com/airlivenet

Avion prăbuşit în Franţa: 16 elevi germani se întorceau acasă

Directorul companiei aeriene Germanwings, Thomas Winkelmann, a declarat marţi că 67 de cetăţeni germani se aflau la bordul avionului prăbuşit în sudul Franţei, dar verificările privind identitatea persoanelor sunt în desfăşurare. 

Cancelarul german, Angela Merkel, şi-a anulat toate întâlnirile programate pentru a urmări situaţia privind accidentul aviatic din sudul Franţei, relatează agenţia DPA. Merkel, care a discutat la telefon cu Hollande şi cu premierul spaniol Mariano Rajoy, s-a declarat profund şocată de prăbuşirea avionului german.

Cancelarul german Angela Merkel a precizat că se va deplasa miercuri în Alpii francezi, unde s-a prăbuşit avionul companiei Germanwings. „Voi merge mâine acolo pentru a evalua situaţia şi a discuta cu responsabilii locali“, a declarat ea.

Germania va trimite o echipa de experţi, în frunte cu ministrul german al Transporturilor. Angela Merkel s-a declarat „bulversată“ de eveniment. Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat pentru DPA că, potrivit primelor dovezi, prăbuşirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings nu este un act de terorism.

La bordul avionului s-ar fi aflat şi 16 elevi germani din oraşul Haltern am See care au participat la un schimb de experienţă la Institutul Giola din localitatea Instituto Giola de Llinars del Valles, situată în provincia Barcelona.

Avion prăbuşit în Franţa: imagini de la locul accidentului aviatic soldat cu 150 de morţi

Donald Tusk transmite condoleanţe 

Preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a transmis condoleanţe în urma accidentului aviatic din sud-estul Franţei, soldat cu cel puţin 150 de morţi. „În numele Consiliului European, vreau să transmit cele mai profunde condoleanţe familiilor victimelor avionului prăbuşit în sudul Franţei“, a spus Tusk, potrivit unui comunicat oficial. „Exprim solidaritate şi empatie cu guvernele tuturor ţărilor afectate“, a subliniat Tusk, după prăbuşirea avionului în sudul Franţei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite