Austria va renunţa la aproape toate restricţiile, după ce situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit

0
0
Nu am învins încă pandemia", a avertizat cancelarul austriac, după anunţul privind relaxarea restricţiilor Foto: shutterstock
Nu am învins încă pandemia", a avertizat cancelarul austriac, după anunţul privind relaxarea restricţiilor Foto: shutterstock

Austria va anula aproape toate restricţiile anti-COVID-19 pe 5 martie, cu excepţia obligativităţii de purtare a măştii sanitare în anumite spaţii, a anunţat, miercuri, Guvernul de la Viena, potrivit DPA.

Regula privind închiderea mai devreme a barurilor şi a restaurantelor a fost anulată, cluburile de noapte primesc permisiunea de a se redeschide, iar limitarea numărului de participanţi la evenimente ample a fost anulată, a anunţat cancelarul Karl Nehammer, conform Agerpres.

"Nu am învins încă pandemia", a avertizat cancelarul austriac, care a adăugat totuşi că situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit suficient de mult - mai ales în spitale - pentru a garanta această relaxare considerabilă a restricţiilor epidemiologice din viaţa publică. 

În urma unei modificări a reglementărilor sanitare care urmează să intre în vigoare cel mai devreme sâmbătă, obligativitatea de prezentare a unei dovezi a vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii prin boală pentru a avea acces în restaurante, baze sportive şi pentru a participa la evenimente ample va fi anulată, a anunţat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein. 

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a devenit obligatorie pentru populaţia adultă din Austria la începutul acestei luni - cea mai strictă măsură de acest tip adoptată în Europa.

În prezent, Austria are o rată de vaccinare cu cel puţin o doză de 76,2%, o rată de vaccinare cu schemă completă de 73,3% şi o rată de vaccinare cu doze "booster" de 55,6%, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

La aproape doi ani de la începutul pandemiei de COVID-19 mai multe dintre restricţiile anti-COVID-19 au fost eliminate începând de miercuri şi în Franţa. Astfel că dansul în discoteci, consumul unor băuturi alcoolice în baruri şi participarea spectatorilor la concerte vor fi activităţi care vor fi din nou permise în această ţară.

Totodată, şi Belgia a anunţat că îşi va redeschide cluburile şi discotecile, vineri, 18 februarie iar Germania începând cu 4 martie.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri