Austria relaxează restricţiile anti-Covid după ce situaţia din spitale a devenit gestionabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Austria a anunţat sâmbătă relaxarea unor restricţii impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, după ce situaţia din spitale a devenit gestionabilă, potrivit guvernului austriac.

Dacă până acum intrarea în magazine sau muzee era permisă numai persoanelor care au fost vaccinate sau recuperate după COVID-19, de sâmbătă această măsură a fost relaxată. Astfel că toţi oamenii vor putea de acum intra în aceste locuri publice atâta timp cât poartă măşti FFP2, conform Agerpres.

Restricţiile privind numărul de persoane care pot participa la evenimente publice sunt de asemenea relaxate, dar spectatorilor li se va cere în continuare să poarte mască la evenimente precum meciurile de fotbal, de exemplu. 

Din 19 februarie - în afară de Viena - nu doar cei care au fost vaccinaţi sau trecuţi prin boală, dar şi cei care au fost testaţi negativ vor putea intra din nou în restaurante. 

Aceleaşi reguli se vor aplica şi pentru turişti. 

Austria a impus de luni vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toate persoanele în vârstă de peste 18 ani, fiind prima ţară din Europa care a adoptat astfel de măsuri radicale.

Vaccinarea obligatorie în Austria a început pe 1 februarie şi va expira în ianuarie 2024. Karoline Edtstadler, ministrul pentru UE Constituţie, spune că guvernul este „foarte conştient de faptul că acesta este un pas dificil şi o măsură foarte grea”, dar legea este una necesară pentru a preveni lockdown-ul.

Autorităţile vor începe verificarea stării de vaccinare a oamenilor abia la jumătatea lunii martie.

Cei care refuză vaccinul riscă amenzi de la 600 de euro până la 3.600 de euro. Se fac excepţii pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale şi pentru femeile însărcinate. 

În jur de 70% din populaţia Austriei a fost vaccinată. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite