Atentate la Bruxelles. Fraţii Bakraoui erau suspectaţi de radicalizare de către serviciile americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teroriştii sinucigaşi de la Bruxelles, Ibrahim şi Khalid el Bakraoui, erau cunoscuţi agenţiilor guvernamentale americane înainte de atentatele care au zguduit marţi dimineaţă metropola belgiană, soldate cu 31 de morţi şi 205 răniţi, transmite Reuters.

Astfel, numele celor doi atacatori sinucigaşi belgieni erau trecute pe lista agenţiilor de combatere a terorismului din Statele Unite.

Autorităţile belgiene au identificat până acum trei atacatori sinucigaşi, Ibrahim el Bakraoui şi Najim Laachraoui, care s-au detonat în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem, respectiv Khalid el Bakraoui, care s-a aruncat în aer în staţia de metrou Maelbeek. Un al patrulea suspect a fost surprins de camerele de supraveghere de la aeroport este căutat de poliţie. 

Presa susţine că şapte jihadişti din aceeaşi celulă cu teroriştii de la Paris şi de la Bruxelles sunt încă în libertate, în timp ce directorul Europol a avertizat că o reţea de 5.000 de suspecţi au fost radicalizaţi în Europa, au plecat în Siria şi Irak, iar o parte dintre ei s-au întors pe continent şi ar putea reprezenta un pericol.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite