Atac rusesc asupra unui hipermarket din Harkov: minimum două persoane au murit

0
Publicat:

Cel puţin două persoane au fost ucise şi 24 rănite sâmbătă într-un atac rusesc asupra unui hipermarket de produse de construcţii din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, unde s-ar fi putut afla peste 200 de persoane în momentul impactului, după cum a scris preşedintele Volodimir Zelenski pe Telegram - transmite France Presse.

Orașul Harkov avea o populaţie de 1,5 milioane de locuitori înainte de război. FOTO EPA EFE (Arhivă)
Orașul Harkov avea o populaţie de 1,5 milioane de locuitori înainte de război. FOTO EPA EFE (Arhivă)

Un număr mare de persoane sunt date dispărute. Mulţi oameni sunt răniţi, a declarat primarul Igor Terejov, în timp ce guvernatorul regional, Oleg Sinegubov, a afirmat că atacul a fost efectuat cu ajutorul a două bombe aeriene ghidate, scrie Agerpres.

Imaginile postate pe reţelele de socializare ucrainene arătau clădirea cuprinsă de o imensă coloană de fum negru. Potrivit autorităţilor, între 10.000 şi 15.000 m2 sunt în flăcări.

Zelenski a făcut din nou apel la aliaţii occidentali ai Ucrainei să furnizeze ţării sale mai multe sisteme de apărare aeriană.

Dacă Ucraina ar fi avut suficiente sisteme de apărare antiaeriană şi avioane de luptă moderne, astfel de atacuri ruseşti ar fi fost imposibile", a pledat preşedintele. „În fiecare zi, facem apel la lume: daţi-ne apărare aeriană, salvaţi oameni".

  Oraşul Harkov, care avea o populaţie de 1,5 milioane de locuitori înainte de război şi este situat în apropierea frontierei ruseşti în nord-estul Ucrainei, este vizat în mod regulat de forţele Moscovei, care a lansat o ofensivă terestră în regiune la 10 mai.

Această ofensivă le-a permis să cucerească mai multe oraşe şi să forţeze Kievul să trimită întăriri în zonă. Cu toate acestea, Ucraina a dat asigurări vineri că asaltul a fost „oprit".

Aproximativ 15 rachete ruseşti au lovit joi oraşul Harkov, ucigând şapte civili şi distrugând o tipografie, potrivit autorităţilor locale.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite