Premierul Ucrainei încă mai speră că Româna va contribui la un sistem Patriot de care țara sa are nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Anatoliovîci Şmîhal, afirmă că o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei ar fi „victoria tuturor democraţiilor”, dar este necesar sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor Kievului, potrivit Agerpres.

Sisteme Patriot în drum spre Polonia. FOTO Profimedia
Sisteme Patriot în drum spre Polonia. FOTO Profimedia

„Noi acum ne reconstruim ţara şi avem nevoie să-i oprim pe ruşi din a distruge şi mai mult. Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie. Aceste sisteme salvează vieţile civililor şi ajută la menţinerea unei vieţi normale de zi cu zi în Ucraina”, a declarat, joi, Şmîhal, într-un mesaj video adresat participanţilor la Black Sea and Balkans Security Forum.

„Naţiunea ucraineană apără bazele şi valorile democraţiei europene care sunt atacate de dictatorul rus”

Oficialul ucrainean a subliniat că victoria țării sale în războiul cu Rusia va fi o investiţie în securitatea României.

De mai bine de doi ani noi ne apărăm ţara de agresiunea rusă, dar nu numai asta, naţiunea ucraineană apără bazele şi valorile democraţiei europene care sunt atacate de dictatorul rus. Victoria Ucrainei va fi victoria tuturor democraţiilor. Va fi cea mai mare investiţie în propria voastră securitate. Pentru a vă asigura de această victorie, este nevoie de sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor noştri”, a susţinut Denîs Şmîhal.

Sistemele de apărare antiaeriană, prioritare pentru Ucraina

Premierul Ucrainei a punctat că ţara sa are, în primul rând, nevoie de sprijin militar, prioritare fiind sistemele de apărare antiaeriană, muniţia pentru artilerie, rachetele cu rază lungă şi medie de acţiune.

Potrivit acestuia, la fel de importantă este confiscarea activelor ruseşti indisponibilizate, care „trebuie să contribuie la recuperarea şi rezilienţa Ucrainei”. De asemenea, în opinia premierului Ucrainei, regimul sancţiunilor împotriva economiei ruse trebuie întărit.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite