Armata ucraineană susţine că separatiştii din est au tras asupra propriului teritoriu pentru a „acuza în mod fals” Ucraina

0
0
Foto: mil.in.ua
Foto: mil.in.ua

Comandamentul Forţelor Armate Ucrainene a susţinut că separatiştii susţinuţi de ruşi au lansat „foc cu armament puternic” împotriva propriului teritoriu, într-un efort de a „a acuza în mod fals” forţele armate ale Ucrainei şi de a escalada în continuare situaţia” conform CNN.

Barajul de artilerie a început duminică la ora 21:00, ora locală şi a implicat focuri de la Lobacheve către oraşul Lugansk. Ambele locuri se află în autodeclarata Republica Populară Lugansk (RPL) din estul Ucrainei. 

„În vreme ce apărătorii ucraineni se abţin de la orice acte agresive care ar putea declanşa un răspuns violent, forţele de ocupaţie continuă să distrugă infrastructura civilă de pe teritoriile ocupate temporar şi să bombardeze sporadic aşezările civile”, a spus comandamentul.

„Făcând acest lucru, forţele de ocupaţie şi-au demonstrat încă o dată laşitatea şi desconsiderarea totală pentru viaţa şi sănătatea populaţiei civile locale”.

La rândul său, RPL a susţinut că forţele ucrainene „trăgeau cu artilerie pe teritoriul RPL de-a lungul întregii linii de contact, şi că probabil că se pregătesc să atace”.

Ivan Filiponenko, un oficial RPL, a spus: „De-a lungul liniei de contact, inamicul a întreprins pregătiri pentru o ofensivă intenţionată”. Trei civili din Republica Populară Lugansk  au fost răniţi duminică în urma bombardamentelor efectuate de Forţele Armate ale Ucrainei, a anunţat pe canalul Telegram al departamentului de apărare al RPL, Ivan Filiponenko, reprezentant al Miliţiei Populare a LPR.

Separatiştii au acuzat Ucraina că se pregăteşte pentru o ofensivă împotriva celor două republici autodeclarate, acuzaţie care a fost respinsă de Ucraina.

Sâmbătă, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a declarat că deplânge „răspândirea dezinformării despre o acţiune militară iminentă a forţelor guvernamentale ucrainene”.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite