Armata britanică vrea să recruteze mai mulţi militari din rândul comunităţii musulmane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 480 de musulmani fac parte din armată, ceea ce reprezintă 0,54 la sută din totalul de 88.500 de militari FOTO britisharmy.wordpress.com
Doar 480 de musulmani fac parte din armată, ceea ce reprezintă 0,54 la sută din totalul de 88.500 de militari FOTO britisharmy.wordpress.com

Armata britanică trebuie să recruteze mai mulţi militari din rândul minorităţilor etnice, în special din cadrul comunităţii musulmane, a afirmat generalul Nicholas Carter, şeful Statului Major General, relatează Sky News.

Generalul Carter, care este şeful Statului Major General de anul trecut, a precizat că reprezentarea minorităţilor etnice în armată "nu este unde ar trebui să fie". "Trebuie să facem mai multe. Prioritatea mea este să mă asigur că avem cât mai mult talent cu putinţă în armată", a adăugat el.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării, doar 480 de musulmani fac parte din armată, ceea ce reprezintă 0,54 la sută din totalul de 88.500 de militari. În plus, nu toţi aceşti musulmani sunt britanici, unii dintre ei fiind cetăţeni ai statelor din Commonwealth. În total, membrii minorităţilor etnice, inclusiv persoane de culoare, asiatici sau hinduşi, reprezintă mai puţin de 10 la sută din numărul militarilor.

Consilierul religios islamic al armatei a salutat afirmaţiile generalului Carter. "În opinia mea, valorile forţelor armate sunt compatibile cu valorile Islamului şi ale altor religii", a declarat imamul Asim Hafiz.

Oficiali de rang înalt din armată şi din Ministerul Apărării recunosc faptul că conflictele din Irak şi Afganistan au condus la opinii negative în ceea ce priveşte armata în cadrul comunităţii musulmane. Generalul Carter vrea să schimbe acest lucru prin interacţiune şi angajament faţă de minorităţile etnice. În acest scop, armata a lansat un Forum al forţelor armate musulmane, pentru a aduce militarii şi comunităţile civile mai aproape.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite