Armata belarusă dezminte informaţii despre explozii în apropierea unui aerodrom militar din regiunea Gomel, folosit frecvent de avioane ruseşti

0
0
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Armata belarusă dezminte joi informaţii cu privire la explozii, în noaptea de miercuri spre joi, în apropierea unui aerodrom militar, în regiunea Gomel, în sud-estul Belarusului, în apropiere de frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

„La 10 august, aproape de ora (locală) 23.00 (şi ora României), la o cursă de control, un vehicul a luat foc după ce i-a fost înlocuit motorul”, anunţă într-un comunicat Ministerul belarus al Apărării.

image

„Incendiul a fost stins rapid. Nimeni nu a fost rănit”, subliniază ministerul.

Un canal pe Telegramul belarus, specializat în monitorizarea Războiului rus din Ucraina, a anunţat anterior că „cel puţin opt explozii” au avut loc în apropierea aerodromului militar Ziabrovka, în regiunea Gomel.

Un consilier al şefei opoziţiei belaruse în exil Svetlana Tihanovskaia, Franak Viacorka, susţine că avioane militare ruse sunt staţionate adesea pe acest aerodrom.

El a precizat, însă, pe Twitter, că ”nu există o confirmare”, pentru moment, a faptului că aceste explozii ar avea vreo legătură cu manevre ruse sau belaruse pe teritoriul acestei foste republici sovietice.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, principalul aliat al Rusiei, a pus la dispoziţia armatei ruse teritoriul Belarusului, pentru ca armata rusă să invadeze Ucraina, la 24 februarie.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite