Ancheta privind abuzurile comise în cadrul Bisericii Catolice din Germania va mai dura mulţi ani

0
Publicat:

Toate cele 27 de dieceze ale Bisericii Catolice din Germania fac în prezent obiectul unei anchete independente privind acuzaţii de abuzuri, informează DPA, citată de Agerpres.

Preoţi catolici. FOTO AP
Preoţi catolici. FOTO AP

Scandalul abuzurilor va ţine ocupate mulţi ani de acum înainte comisiile de anchetă. Se preconizează că activitatea lor intensă va fi finalizată spre sfârşitul acestui deceniu, a declarat marţi episcopul din Trier, Stephan Ackermann.

Ancheta se concentrează în primul rând pe modul în care cei responsabili au abordat cazurile de abuz descoperite. Stephan Ackermann a declarat că dieceza de Trier se aşteaptă la un raport final cel mai târziu în 2027.

„Eşecurile vor continua să fie documentate", a spus el. Timpul petrecut de Stephan Ackermann în această funcţie va fi, de asemenea, analizat de către comisie.

Episcopul de Trie a recunoscut că au fost făcute greşeli şi în timpul mandatului său şi a declarat că a prezentat scuze publice.

Ackermann a adăugat că au existat probabil şi eşecuri din perspectiva zilelor noastre şi care nu au fost recunoscute ca atare la momentul respectiv:

„Deci, este posibil să existe greşeli de care eu nu sunt conştient că erau greşeli", a spus episcopul.

Stephan Ackermann este episcop de Trier începând din anul 2009.

„Reevaluarea ajută Biserica”

Rapoartele Comisiei de reevaluare sunt importante.

„Reevaluarea ajută Biserica, pentru că duce la mai multă sinceritate. Şi, mai ales, pentru că le oferă celor afectaţi o anumită satisfacţie. Ei s-au simţit în sfârşit ascultaţi: Mulţi oameni îşi spun: nu am fost crezuţi în trecut, dar acum suntem crezuţi”, a adăugat el.

Stephan Ackermann a devenit cunoscut la nivel naţional la începutul anului 2010, când a fost numit în calitate de comisar al Conferinţei Episcopale Germane pentru probleme legate de abuzuri sexuale, în urma declanşării scandalului generat de abuzurile comise în cadrul Bisericii Catolice din Germania. El a renunţat la acea funcţie în toamna anului 2022.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite