Alegeri Bulgaria. Partidul antisistem al cântăreţului Slavi Trifonov a pierdut mai mult de jumătate din votanţi

0
0
FOTO Pinterest
FOTO Pinterest

„Există un Astfel de Popor” (ITN), partidul antisistem al cântăreţului Slavi Trifonov, a scăzut dramatic în intenţiile de vot după ce a câştigat ultimul scrutin legislativ din Bulgaria. GERB, partidul conservator al fostului premier Boiko Borisov, este considerat din nou favorit la urne.

Bulgarii vor fi chemaţi pe 14 noiembrie pentru a treia oară la urne în acest an. În aprilie, GERB a câştigat cu 25,8%, urmat de ITN cu 17,4% şi Coaliţia pentru Bulgaria, condusă de socialişti, cu 14,79%. În iulie, ITN a obţinut victoria cu 23,78%, fiind urmat îndeaproape de GERB, cu 23,21% şi socialişti, cu 13,22%. 

Conform unui sondaj realizat de Alpha Research, ITN a scăzut până la 10,4% în intenţiile de vot. GERB ar urma să câştige alegerile cu 23,5%. Socialiştii sunt în creştere, fiind creditaţi cu 16,8% în intenţiile de vot. 

Niciuna dintre aceste alegeri nu a permis formarea unui guvern cu puteri depline. Al treilea partid ca importanţă în ţara vecină este considerat a fi „Continuăm schimbarea”, care se bucură de un sprijin electoral semnificativ, de 15,9%. „Continuăm schimbarea” este un partid înfiinţat recent, mai exact pe 17 septembrie, de către doi foşti premieri interimari. Noua formaţiune politică se prezintă a fi de centru, anti-corupţie şi proeuropeană.

Potrivit Reuters, viitorul Parlament bulgar ar urma să fie la fel de fragmentat ca celelalte două alese în acest an, ceea ce ar putea prelungi criza politică. GERB este contestat pentru tolerarea corupţiei în perioada în care a deţinut puterea, în timp ce socialiştii sunt văzuţi ca reprezentanţi ai aceluiaşi sistem mafiot, doar că de pe alt eşichier politic. ITN pare să plătească poliţe pentru faptul că a eşuat în a forma un guvern.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-10 octombrie pe un eşantion de 1.123 de persoane.

Bulgarii îşi vor alege pe 14 noiembrie şi preşedintele. Şeful statului în exerciţiu, Rumen Radev, un candidat independent apropiat de socialişti, conduce în preferinţele de vot pentru primul tur.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite