Administraţia pro-rusă a recunoscut că forţele ucrainene au capturat un sat din regiunea Zaporojie

0
Publicat:

Rusia a declarat că forţele ucrainene au capturat duminică satul Peatîhatkî din regiunea Zaporojie în timp ce au suferit pierderi grele, într-o recunoaştere rară din partea Rusiei că a a pierdut teren în Ucraina, informează dpa, citată de Agerpres.

Războiul în Ucraina a început în urmă cu 16 luni FOTO Profimeedia
Războiul în Ucraina a început în urmă cu 16 luni FOTO Profimeedia

"Forţele ucrainene au reuşit să preia (satul) sub controlul lor", a scris duminică pe Telegram reprezentantul administraţiei loiale Moscovei, Vladimir Rogov. Acesta a spus că forţele ucrainene au reuşit să cucerească satul în pofida faptului că au suferit "pierderi colosale" în timpul unor valuri de atacuri, susţinând că sute de soldaţi ucraineni au fost ucişi. Nu a existat o confirmare din partea ucraineană. Zona este acum bombardată cu artilerie din partea rusă cu scopul de a încercui trupele ucrainene, a spus Rogov, menţionând că sunt în curs lupte grele.

Între timp, forţele ucrainene au raportat lupte în mai multe direcţii pe front. Pe reţelele de socializare circulau imagini cu explozii mari şi un incendiu, arătând forţele aeriene ucrainene lovind un mare depozit de muniţii ruseşti în apropierea oraşului Heniciesk, în zona ocupată a regiunii Herson.

Pierderi mari în timpul luptelor pentru ambele țări

Atât Ucraina, cât şi Rusia "suferă pierderi mari" în timp luptelor aprige de pe front, a declarat duminică Ministerul britanic al Apărării în informarea sa zilnică. Conform acesteia, trupele ruse au înregistrat cele mai mari pierderi de la bătălia pentru oraşul Bahmut din martie. Ministerul britanic nu a furnizat o estimare a numărului de morţi şi răniţi.

Raportul afirmă că cele mai intense lupte au loc la Zaporojie, în vestul regiunii Doneţk, şi în apropiere de Bahmut.

"În toate aceste zone, Ucraina continuă să desfăşoare operaţiuni ofensive şi a făcut mici progrese". În sud, pe de altă parte, Rusia are adesea reuşite în "operaţiuni defensive relativ eficiente".

Ministerul britanic al Apărării publică zilnic rapoarte despre războiul din Ucraina de la începutul acestuia, în urmă cu aproape 16 luni, însă Moscova acuză Londra că duce o campanie de dezinformare.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite