Rachetele hipersonice chinezești pot distruge cel mai nou portavion american. Scenariul de război făcut de Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele de la Beijing au ”scufundat”flota USS Gerald R Ford într-un joc de război recent cu o salvă de 24 de rachete anti-navă, într-un atac în trei direcții.

Portavionul USS Gerald R Ford
Portavionul USS Gerald R Ford

Armele hipersonice ale Chinei ar putea distruge cel mai nou portavion al marinei americane în cadrul unui joc de război recent, au afirmat oamenii de știință chinezi, scrie telegraph.co.uk.

Simulările computerizate efectuate de o echipă de cercetători pe o platformă software de jocuri de război folosită de armata chineză au arătat că forțele chineze au scufundat flota de portavioane USS Gerald R Ford cu o salvă de 24 de rachete hipersonice anti-navă, a relatat South China Morning Post.

Acesta a precizat că rezultatele atacurilor hipersonice au fost făcute publice pentru prima dată, într-o lucrare publicată în luna mai de Journal of Test and Management Technology, în limba chineză.

Planificatorii militari au folosit adesea scenarii de luptă generate pe calculator pentru a elabora strategii, dar experții avertizează că nu se pot baza prea mult pe acestea în conflictele din viața reală, unde terenul, vremea și alți factori neprevăzuți pot perturba armamentul.

Scenariul s-a bazat pe un atac asupra unor nave americane care se îndreptau spre o insulă revendicată de China în zona disputată a disputata Mare a Chinei de Sud. Cercetătorii au declarat că unele dintre rachetele din atacul cu trei valuri au fost lansate de la o distanță atât de mare, cât și din deșertul Gobi.

"Jocurile de război eficiente sunt cele care testează o ipoteză, o funcție sau o variabilă pentru a informa sponsorul jocului despre interacțiunea complexă a elementelor", a spus el. "Jocurile de război nu se referă la a câștiga sau a pierde.  Ele sunt despre învățare".

Confruntările diplomatice legate de această cale navigabilă bogată în resurse s-au intensificat în ultimii ani, pe fondul suprapunerii pretențiilor teritoriale între Beijing și alte națiuni din regiune.

Pe măsură ce China își extinde raza de acțiune, revendicând și militarizând insule, recife și stânci, Marina americană și-a intensificat propriile patrule pentru libertatea de navigație.

Pe lângă consolidarea capacităților sale navale, China și-a dezvoltat, de asemenea, arsenalul de rachete într-un ritm rapid, inclusiv tehnologia hipersonică.

Potrivit unei scurgeri de informații dintr-un raport strict secret al Direcției de informații a Statului Major al SUA din februarie, armata chineză a testat cu trei zile înainte cu succes o nouă rachetă balistică hipersonică cu rază intermediară de acțiune, denumită DF-27.

Documentul a afirmat că DF-27 posedă o probabilitate ridicată de a putea eluda apărarea împotriva rachetelor balistice a SUA și a fost proiectată pentru a spori capacitatea Beijingului de a lovi zone mari din Pacific, inclusiv teritoriile SUA.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite