Rachete prăbușite în Polonia. China lansează un apel la calm către toate părţile implicate

0
Publicat:

China a lansat miercuri un apel la „calm” după informaţiile privind căderea unei rachete de fabricaţie rusească în Polonia, incident soldat cu moartea a două persoane şi care a fost urmat de plasarea în stare de alertă a armatei poloneze, transmite AFP.

Poliția poloneză patrulează în satul Przewodow FOTO Profimedia
Poliția poloneză patrulează în satul Przewodow FOTO Profimedia

„În situaţia actuală, toate părţile implicate trebuie să rămână calme şi să dea dovadă de reţinere, pentru a se evita o escaladare'', a declarat Mao Ning, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe chinez.

„Poziţia Chinei privind chestiunea ucraineană este aceeaşi de la început şi este clară: prioritatea absolută este de a desfăşura un dialog şi negocieri în scopul soluţionării crizei în manieră paşnică'', a adăugat reprezentanta diplomaţiei chineze.

Ministerul de Externe polonez a confirmat în noaptea de marţi spre miercuri că un „proiectil de fabricaţie rusă" a ajuns pe teritoriul său, ucigând două persoane.

„La 03:40 p.m. (02:40 p.m. GMT), în satul Przewodow (...), un proiectil de fabricaţie rusă a căzut, ucigând doi cetăţeni ai Republicii Polone", potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al ministerului, Lukasz Jasina, care a menţionat că ambasadorul Rusiei a fost convocat pentru a da „explicaţii detaliate".

Rusia a replicat, calificând drept „provocări'' informaţiile respective.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite