Doi morți și trei dispăruți în Guangzhou, după ce un cargobot a lovit un pod peste Râul Perlelor VIDEO

0
Publicat:

Două persoane au murit și trei sunt încă date dispărute după ce un cargo a intrat, joi dimineață, într-un pod peste râul Pearl River din Guangzhou, în sudul Chinei. Un membru al echipajului navei a fost, de asemenea, rănit, informează South China Morning Post.

O anchetă inițială a constatat că cinci vehicule - inclusiv o motocicletă şi un autobuz - se aflau pe podul Lixinsha, când acesta a fost lovit de nava goală, care a fracturat structura. Impactul a smuls, pur şi simplu, o secțiune a podului din districtul Nansha din Guangzhou, considerat un centru tehnologic al zonei Greater Bay Area. Cele cinci vehicule au fost aruncate de pe structură. Două dintre ele au plonjat în râu, în timp ce trei au aterizat pe vasul care era blocat sub gaura deschisă.

Vehiculele aflate pe pod s-au prăbuşit odată cu el, foto China Morning Post
Vehiculele aflate pe pod s-au prăbuşit odată cu el, foto China Morning Post

Compania de autobuze din Guangzhou a declarat imediat după incident că unul dintre șoferii săi era singur în vehiculul său când acesta a căzut de pe pod. Nu se știe încă dacă el se numără printre victimele contabilizate până în prezent.

Căpitanul cargobotului - care se îndrepta spre Nansha din districtul Nanhai din Foshan - a fost arestat, potrivit unui raport al Beijing News, care a citat un reprezentant al legislativului național din oraș.

Lucrările de consolidare a podului care leagă Guangzhou de alte orașe din Greater Bay Area (GBA), cum ar fi Zhongshan și Shenzhen, au început în 2022, în urma unor rapoarte legare de siguranță. Dar departamentul de transport al orașului a raportat întârzieri repetate, prelungind data de finalizare a lucrărilor de anticoliziune și de consolidare din august 2022 până în aceeași lună a acestui an.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite