VIDEO ”Respirația diavolului”, cel mai periculos drog din lume. Din om devii ”zombi”

0
0

Un medicament periculos, care poate fi consumat involuntar şi poate şterge memoria victimelor sale, se vinde pe străzile din Columbia.

Drogul este numit scopolamină, însă în limbajul cotidian este cunoscut sub numele de "Respirația Diavolului". Se obţine prin prelucrarea frunzelor unui copac foarte comun în America de Sud, scrie Daily Mail.

În Columbia circulă legende urbane cu oameni care şi-au donat un organ, şi-au golit conturile bancare sau s-au lăsat violaţi, după ce au consumat "Respiraţia Diavolului".

Revista americană VICE a mers în Columbia pentru a-i intervieva pe dealerii sau consumatorii noului drog. Un dealer din capitala Bogota a declarat că drogul poate fi administrat foarte uşor, chiar şi fără voia persoanei în cauză: fiind inodor şi incolor, poate fi suflat în faţa unei persoane, iar după numai câteva minute aceasta intră sub influenţa drogului.

"Dacă droghezi pe cineva cu scopolamină, muşchii nu îi sunt afectaţi. Astfel, poţi să pui persoana respectivă să facă tot ce vrei tu, e ca şi când ar fi un copil", a explicat dealerul.

O femeie drogată a ajutat un hoţ să o jefuiască

Daily Mail scrie că "respiraţia diavolului" este un drog la fel de periculos precum cocaina şi, dacă este luat în doze mari, poate fi letal.

O femeie, care a fost drogată cu "Respiraţia Diavolului", a povestit că stupefiantul a transformat-o într-un "zombi". Un bărbat a abordat-o pe stradă, au ajuns să bea un pahar de suc împreună, iar bărbatul a drogat-o. Apoi, cei doi au mers acasă la femeie, unde bărbatul a început să fure lucruri din casă. Femeia era atât de drogată încât chiar l-a ajutat pe hoţ să încarce banii şi obiectele de valoare.

image

În trecut, columbienii le drogau cu "Respiraţia Diavolului" pe soţiile liderilor morţi, pe care le convingeau să intre în mormânt şi să fie îngropate de vii alături de soţii lor. În vremurile moderne, CIA a folosit drogul în timpul interogărilor din Războiul Rece ca un "ser al adevărului".

Din cauza compoziției chimice, drogul induce stări de halucinații puternice.

Femeile din Columbia îşi sfătuiesc copiii să nu adoarmă sub copacul "borrachero", din care se extrage "Respiraţia Diavolului", pentru că frunzele şi florile căzute îi pot droga.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite