VIDEO „Felicitări! Veţi avea o lesbiană!“ Campania care atrage atenţia că orientarea sexuală nu este o alegere

0
0
Parlamentarii din Australia au respins, în septembrie 2012, un proiect de lege care cerea legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex FOTO Reuters
Parlamentarii din Australia au respins, în septembrie 2012, un proiect de lege care cerea legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex FOTO Reuters

O organizaţie din Australia a conceput o reclamă mai puţin obişnuită pentru o campanie de susţinere a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Spotul prezintă un cuplu care află, în timpul unei consultaţii medicale, că vor deveni părinţii „unei lesbiene”.

Nimic din începutul spotului campaniei de susţintere a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex nu trădează mesajul organizaţiei „Părinţii şi prietenii lesbienelor şi homosexualilor“, din Australia.

În primele cadre ale spotului apare un cuplu, femeie şi bărbat, prezent la o vizită medicală. Un medic îi efectuează o ecografie femeii însărcinate, asigurând-o că starea de sănătate a fătului este bună. La final, viitorii părinţi sunt întrebaţi dacă vor să ştie sexul copilului. După un răspuns afirmativ, medicul le spune cu zâmbetul pe buze: „Veţi avea o lesbiană”.

La finalul reclamei, apare mesajul: „Orice copil se poate naşte homosexual. Egalitatea în căsătorie priveşte orice familie”.

Potrivit lui Shelley Argent, purtătorul de cuvânt al organizaţiei „Părinţii şi prietenii lesbienelor şi homosexualilor“, mesajul care se vrea răspândit prin această campanie este: „Orientarea sexuală nu se defineşte pe parcurs ce creştem, ci ne naştem cu ea”.

Să fii lesbiană sau homosexual nu este o alegere. Cultura sau abilităţile parentale nu au nicio legătură cu acest fapt .Aşa eşti tu, te-ai născut în acest fel“, a spus Argent, pentru news.com.au.

Steve Minon, directorul de creaţie care a gândit campania, a declarat că a vrut, în primul rând, să-i pune pe oameni pe gânduri. „Încercăm să subliniem tuturor familiilor că egalitatea căsătoriilor trebuie să fie o prioritate, tocmai pentru că orientarea sexuală nu este nici măcar consecinţă experienţelor din timpul vieţii, ci ne naştem cu ea“, explică Minon.

Parlamentarii din Australia au respins, în septembrie 2012, un proiect de lege care cerea legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Ţara vecină, Noua Zeelandă, a legalizat căsătoriile între homosexuali la începutul acestui an.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite