VIDEO Află ce țară oferă 18.000 de euro celor care decid să devină părinți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clip publicat pe YouTube de ziua națională a statului Singapore, sărbătorită la 9 august, îndeamnă populația să-și facă datoria civică și „să facă oameni mici, care să semene cu tine și cu mine", conform CNN.

„În ziua de 9 august, este timpul să ne facem datoria civică. Și nu mă refer la discursuri, artificii sau parade (...) Vorbesc despre un copil. Sunteți gata?" sunt încurajări conținute de clipul produs de o agenție de publicitate pentru compania Mentos. Clipul vine ca o consecință a faptului că țara se confruntă cu un declin accentuat al populației. Rata fertilității a scăzut, iar populația se află într-un proces continuu de îmbătrânire. Din acest motiv, statul oferă sute de dolari viitorilor părinți (18.000 de dolari pentru al cincilea copil), potrivit autorităților din Singapore.

Încă nu se poate preconiza dacă această campanie va avea succes și nu este specificat clar dacă Guvernul singaporez s-a implicat în campania Mentos.

Populația este îmbătrânită
„La fel ca în celelalte țări dezvoltate, atenția autorităților din Singapore se îndreaptă către fertilitatea scăzută și îmbătrânirea populației. Scopul nostru este să atingem o populație durabilă, care să poată determina creșterea economică și să poată menține coeziunea socială, pentru ca Singapore să rămână vibrant și plin de viață", arată un raport guvernamental, citat de CNN.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite