Tot mai mulți tineri aleg să nu mai facă sex. Ce arată cele mai recente studii

0
Publicat:

Revoluția sexuală pare să apună, conform unui sondaj național de sănătate și comportament sexual din SUA.

cancer sex jpg

Din ce în ce mai mulți adolescenți raportează absența activității sexuale, numărul acestora crescând de la 28,8% în 2009 la 44,2% în 2018. Un alt sondaj realizat în Marea Britanie arată că un procent semnificativ de bărbați și femei cu vârste între 16 și 74 de ani sunt inactivi sexual și nu văd în asta o problemă, conform The Guardian.

Sexul „casual“ nu mai este de actualitate, conform unor sondaje. Spre exemplu, Caitlin, nu-și mai caută parteneri după ce a avut o relație nefericită. De asemenea, restricțiile de circulație din pandemia de COVID-19 au schimbat multe în acest sens.

Caitlin a ales să fie singură de trei ani și consideră că această decizie i-a adus fericire. În trecut, ea obișnuia să folosească aplicații de dating, dar întâmpina dificultăți în a găsi bărbați interesați de o relație de durată, majoritatea dorind doar sex. Ea a observat că mulți bărbați cu care vorbea își pierdeau interesul atunci când ea refuza să întrețină relații sexuale cu ei.

În prezent, nu simte nevoia de a face sex și respinge ideea de sex ocazional. Cu toate acestea, uneori se întreabă de ce nu poate avea și ea o relație compatibilă sexual.

Totodată, a învățat ce îi place în ceea ce privește actul sexual și se simte mai încrezătoare în propria sa sexualitate.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite