Şapte sfaturi pentru slăbit sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfaturi pentru slăbit sănătos
Sfaturi pentru slăbit sănătos

Pentru a slăbi sănătos încercaţi să evitaţi dietele drastice. Chiar dacă aveţi impresia că vă refaceţi repede organismul după o cură severă, pe termen lung, aceste diete pot lăsa urme.

Iată câteva sfaturi pentru slăbit sănătos, pe care e bine să le luaţi în considerare atunci când începeţi o dietă: 

1. Sfaturi pentru slăbit sănătos. Cercetările arată faptul că o cafea pe zi, însă fără zahăr, ajută în curele de slăbire. Însă, în afară de această băutură, încearcă să le înlocuieşti pe celelalte de peste zi cu apă plată şi lămâie. Uită pentru o perioadă de orice fel de sucuri, lapte sau ceaiuri, apa face minuni. 

2. Sfaturi pentru slăbit sănătos. Încercaţi să mâncaţi un singur fel, fără antreu şi desert. De asemenea, foarte important, mâncaţi fructele ca o masă separată şi nu ca desert. Foarte important este să nu săriţi peste micul dejun, care este cea mai importantă masă a zilei şi în timpul unei diete de slăbit. 

Sfaturi pentru slăbit sănătos. Atenţie la ce oră mâncaţi!

3. Sfaturi pentru slăbit sănătos. Renunţă total la prăjeli şi la mâncărurile preaparate cu uleiuri. De altfel, chiar şi în afara unei diete de slăbit e bine să evitaţi o astfel de alimentaţie întrucât nu este sănătoasă. În schimb, la masa de prânz ar fi excelent să mâncaţi o ciorbă, o masă lichidă.   

4. Sfaturi pentru slăbit sănătos. Încercaţi să faceţi exerciţii fizice, măcar să mergeţi pe jos, în jur de 30 de minute pe zi. Dacă aveţi un stil de viaţă ceva mai sedentar, e bine să mergeţi cel puţin de trei ori pe săptămână la sala de sport. Mare atenţie, nu e bine nici să exageraţi cu sportul sau să aveţi impresia că dacă faceţi mai mult sport puteţi mânca oricât. Dieta de slăbire se ţine în special în bucătărie, sportul doar ajută. 

5. Sfaturi pentru slăbit sănătos. Există alimente bogate în carbohidraţi care nu trebuie combinate. De exemplu, nu trebuie să combinaţi cartofii cu pâine sau brânza cu cartofi şi pâine. De altfel, astfel de alimente ar trebui să le reduceţi considerabil într-o dietă de slăbit. De asemenea, evitaţi sosurile, precum ketchup-ul, maioneza şi alte tipuri de dresinguri bogate în carbohidraţi.  

   

6. Sfaturi pentru slăbit sănătos. O dată la 5 - 6 zile făceţi-vă un mic cadou pentru că aţi ţinut corect dieta de slăbit şi mâncaţi ceva ce vă place. Atenţie, mâncaţi cu moderaţie!

7. Sfaturi pentru slăbit sănătos. Încercaţi pe cât posibil să mâncaţi la ore fixe. De altfel, pentru a vă păstra silueta, ar fi minunat ca acest program să-l păstraţi şi după dietă. Cu tot cu gustări e bine să aveţi pe zi aproximativ 4 - 5 mese foarte bine dozate şi echilibrate.  

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite