Remedii care combat candidoza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul de gălbenele se prepară dintr-o lingură de plantă, peste care se toarnă o cană cu apă.
Ceaiul de gălbenele se prepară dintr-o lingură de plantă, peste care se toarnă o cană cu apă.

Candidoza vaginală este o infecţie produsă de ciuperca Candida albicans. Se estimează că aproximativ 20–50 % dintre femeile sănătoase vor dezvolta în timp astfel de infecţii.

Candidoza poate fi tratată cu ajutorul plantelor. Iată care sunt acestea şi cum pot fi folosite!

Gălbenele

Ceaiul de gălbenele se prepară dintr-o lingură de plantă, peste care se toarnă o cană cu apă. Tot cu ajutorul infuziei se pot face spălături vaginale, dimineaţa şi seara. De asemenea, poţi să aplici local şi unguent de gălbenele.

Pelin

La un litru de apă pune la infuzat două linguri de pelin şi puţin bicarbonat. Spală-te cu acest amestec în fiecare seară, timp de două săptămâni. De asemenea, tot cu ceai de pelin poţi face spălături vaginale pentru a restabili flora şi pentru a elimina secreţiile anormale.

Muşeţel

Muşeţelul are un efect calmant şi este un antiinflamator puternic. Băile de muşeţel elimină senzaţia de arsură care apare în cazul candidozei. Pune la fiert un litru de apă. Când dă în clocot, opăreşte 3 linguri de flori de muşeţel. Strecoară amestecul şi toarnă infuzia în apa din cadă. Ai grijă ca temperatura apei să nu depăşească 38 de grade. Fă zilnic băi, cu o durată de 15 minute.

Află care sunt celelalte remedii care te ajută să scapi de candidoză pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite