Plămânărica tratează infecţiile respiratorii

0
0
Datorită proprietăţilor diuretice, elimină disconfortul creat de balonare sau de retenţia de apă.
Datorită proprietăţilor diuretice, elimină disconfortul creat de balonare sau de retenţia de apă.

Denumită şi mierea-ursului, plămânărica este cunoscută pentru tratarea problemelor respiratorii, precum bronşitele, astmul sau răcelile. Planta este şi un bun diuretic şi ajută la menţinerea sănătăţii tractului urinar.

Utilă şi fumătorilor

Una dintre principalele calităţi ale plantei este cea de a curăţa căile respiratorii şi de a elimina mucusul din plămâni, de aceea este recomandată şi fumătorilor sau celor care au renunţat la fumat. Pune la fiert 150 ml de apă şi adaugă 1 lingură de frunze de plămânărică. Lasă 15 minute la infuzat şi, dacă doreşti, adaugă miere (când se răceşte) dacă nu îţi place aroma sa amăruie. Bea 2-3 căni, în fiecare zi, până la ameliorarea problemelor respiratorii. Dacă acestea persistă mai mult de o săptămână, este indicat să mergi la un consult de specialitate.

Calmează arsurile gastrice

Plămânărica ajută la menţinerea sănătăţii aparatului digestiv şi poate fi folosită pentru combaterea acidităţii stomacului, în cadrul gastritei, ulcerului gastric sau duodenal. Totodată, datorită proprietăţilor sale diuretice, poate elimina disconfortul creat de balonare sau excesul de apă, fiind folosită şi pentru combaterea diareii. Prepară o infuzie din 2 linguri de plantă uscată la 1 cană cu apă fierbinte. După 15 minute, strecoară şi bea zilnic 3 ceşti.

Tratează infecţiile urinare

Un cunoscut remediu pentru menţinerea sănătăţii tractului urinar, plămânărica a fost folosită de-a lungul timpului pentru tratarea cistitei, dar şi a altor tipuri de infecţie. Datorită proprietăţilor sale diuretice, poate fi utilizată şi pentru ameliorarea afecţiunilor rinichilor. Prepară-ţi un remediu din 3 linguri de plantă uscată, pe care le pui la infuzat în 250 de ml de apă fierbinte. Bea 2 ceşti, în fiecare zi.

Află pe Clicksanatate.ro cum să prepari un leac din plămânărică dacă ai o infecţie urinară!

Trucuri pentru curăţenia de Crăciun cu metode naturale

Importanţa somnului de după-amiază la copii

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite