Cum să avem pielea fermă și sănătoasă. Sfaturile experților anti-aging care combină știința, dermatologia și cosmetica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viața și stresul cotidian afectează în timp  textura, culoarea și aspectul pielii. Află  sfaturile de îngrijire oferite de experții anti-agingsusținute  de știință, dermatologie și cosmetică    

Drd. Farm. Ema Gheorghiță fondatoarea Cosmetrice Foto credit Alexandru Ion Lilebuba Photography

Pielea, organul de comunicare cu lumea

”Am trăit asta pe pielea mea”. Așa spunem când dorim să transmitem cât de intens a fost un anumit moment pentru noi. Expresia confirmă un adevăr pe care nu-l conștientizăm sau poate nici nu-l cunoaștem.

Pielea este organul cel mai mare și cel mai expus care comunică totul despre noi. Din prima clipă de viață, decoperim lumea prin atingerea pielii mamei care ne pune la sân pentru a ne hrăni. Prin pielea ei,  începem să percepem căldura, dragostea, starea de bine. Atunci când ceva ne emoționează profund nu ezităm să spunem” mi s-a făcut pielea de găină”.

Pielea este în conexiune directă cu tot ceea ce se petrece în interiorul organismului nostru,  iar atunci când  ceva nu merge bine se vede imediat pe pielea noastră, de la culoare, textură, aspect.

Călătoria noastră prin viață, cu toate emoțiile și trările noastre, cu tristețile și bucuriile noastre, toate se așează pe pielea noastră. La început discret, apoi, cu fiecare an, din ce în ce mai vizibil. Așa ajungem să ne privim în oglindă și să ne vedem ridurile, fine sau mari, fermitatea din tinerețe, pierdută.

Sunt oameni peste care bătrânețea se așează lin, ca un apus de soare. Sunt oameni peste care vine ca un taifun care devastează tot. Îmbătrânirea este un fenomen fiziologic perfect normal pe care nu-l putem stopa, dar avem la dispoziție ceea ce ne trebuie pentru a-l face mai puțin agresiv.

Zahărul, scaunul cu rotile pe care-l punem frumuseții pielii

Cea mai nouă linie de cosmetice de lux, brandul 100% românesc, Cosmetrice by drd. Farm. Ema Gheorghiță este o nu doar un produs creat la întâlnirea dintre știință, dermatologie și cosmetică anti-aging. El este o călătorie inițiatică  despre cum să avem grijă de pielea noastră pentru a o păstra cât mai mult timp sănătoasă și cu aura de tinerețe.

Principala preocupare a specialistului este prevenirea îmbătrânirii pielii și aceasta este misiunea  liniei sale de produse cosmetice. Dar acest proces nu poate avea loc doar la exterior pentru că el trebuie susținut  de o alimentație sănătoasă.

”Alimentele ne oferă materiale de construcții pe care le utilizăm în procesele de regenerare ale piele. Însă unele elemente precum, carbohidrații simplii, zahărul, făina albă, pe care îi întâlnim, după cum toată lumea știe, în înghețată, în pâine, în produsele de patiserie, în pcele  de cofetărie,  accelerează procesul de deteriorare a colagenului  și elastinei și asta se traduce prin scăderea fermității pielii și a apariției ridurilor” spune Marian Bănășeanu, healtf coach.

Specialiștii au accentuat beneficiile  pe care le are aspura pielii, combinația de proteine și acizi grași. În industria cosmetică sunt recunoscute rolurile peptidelor care restructurează pielea, ajutând la formarea  colagenului și al acizilor  grași care ajută la refacerea barierei pielii, diminuând din acnee, inflamație și roșeață.

”Prin alimentație putem să susținem sănătatea pielii, pentru că natura ne oferă aceste ingrediente, în produse de tipul carne, pește, nuci, semințe, lactate. În ele  găsim atât proteine cât și grăsimi. Proteinele conțin aminoacizi care sunt cărămizile vieții iar corpul nostru le utilizează ca să repare ceea ce noi stricăm printr-un consum prin cantități mari de zahăr și carbohidrații simpli. O nutriție sănătoasă înseamnă rezultate  dorite pentru frumoasețea  pielii noastre” a mai spus Marian Bănășeanu, healtf coach.

Marian Bănășeanu, healtf coach Foto credit Alexandru Ion Lilebuba Photography
Marian Bănășeanu, healtf coach Foto credit Alexandru Ion Lilebuba Photography

Există frumusețe și fără bisturiu

Lucian Russu, medic specialist dermatolog  Foto credit Alexandru Ion Lilebuba
Lucian Russu, medic specialist dermatolog Foto credit Alexandru Ion Lilebuba

Îngrijirea pielii trebuie să fie cât mai timpurie, conștientizând că viața și stresul cotidian își pun amprenta, de multe ori într-un mod  dur.

”Trebuie să începem de la aproximativ 40 de ani să avem grijă de noi. Este important ca produsele cosmetice de îngrijire acasă să fie  alese cu mare grijă pentru că altfel pot  avea efecte secundare majore. La saloanele de cosmetică, importante sunt  aparatura și tratamentele,  din ce în ce mai complexe, pentru că oamenii doresc să trăiască mult, să arate bine și să își păstreze mintea ca la 20 de ani. Noi recomandăm o multitudine de creme care pot să  acopere tot spectrul. Însă, aici am avut surpriza, să descoperim  că produsele acestea acoperă un spectru larg,  foarte repede și foarte ușor. Și declar acestea dintr-o experiență de peste 30 de ani  în acest domeniu.” a afirmat Lucian Russu, medic specialist dermatolog.

Sportul, un element foarte important în anti îmbătrânirea pielii

Sportul are un rol esențial în frumusețea pielii și menținerea unui tonus sănătos prin stimularea circulației, favorizând  procesul de eliminare a toxinelor.

” După un proces îndelungat de slăbire, prin dietă dăm jos foarte multe kilograme, dar pielea își pierduse din tonus. În  aceste situații avem nevoie evident, de produse de îngrijire adecvate, cu ingrediente de înaltă calitate, dar este nevoie de un program de sport care să fie axat pe exerciții cu greutăți, care să stimuleze creșterea masei musculare. Sportul trebuie să fie susținut  de o nutriție adecvată, printr-un aport corect de proteine, prin hidratare și un somn de calitate. Astfel,  pielea noastră va arăta mult mai întinsă și  mult mai bine.Sportul trebuie  făcut în doze corecte, adaptat nevoilor noastre și mai ales etapei de vârstă prin care trecem. ” a spus Carmen Brumă, realizator tv și autor

Carmen Brumă, realizator tv și autor Foto credit Alexandru Ion Lilebuba Photography
Carmen Brumă, realizator tv și autor Foto credit Alexandru Ion Lilebuba Photography

Creatoarea brandului este o pasionată de știință și frumusețe, o moștenire care vine de la părinții săi. Ea a urmat Facultatea de Farmacie,  specializându-se în  cosmetică  azi, fiind  doctorand în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, secțiunea  Farmacie – Botanică Farmaceutică și Biologie celulară. 

”Avem în gamă cinci produse, toate testate fiind create pentru prevenirea îmbătrânirii  și pentru un ten frumos și sănătos. Asta înseamnă că fiecare ingredient activ  este validat științific și în doza conformă cu  studiile clinice., pentrua se obține  efectul pe care eu mi l-am dorit:  sinteză de colagen, regenerare de epiderm etc.. Mai mult decât atât, aceste ingrediente le-am clasificat astfel încât să acționeze și asupra hipodermului. Cu vârsta, pielea  se lasă pentru că  pierdem grăsimea, iar eu  m-am gândit să aduc și regenerarea  de lipide la nivel de hipoderm.” spune Ema Gheorghiță.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite