Eşti balonat? Iată ce alimente sunt de ajutor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu ai mâncat prea mult, dar senzaţia de balonare îţi dă bătăi de cap. Ştiai că unele alimente sunt de ajutor în acest caz? Îţi spunem care sunt acestea şi ce beneficii îţi aduc!

De regulă, balonarea apare din următoarele cauze: alimentaţia necorespunzătoare (zahărul, carbohidraţii şi fibrele alimentare dure, spre exemplu, mazărea, prăjelile, maioneza, băuturile carbogazoase sunt doar câteva), constipaţia, tranzitul intestinal lent, retenţia de apă şi stresul. De asemenea, ai putea să ai intoleranţă la lactoză, iar dacă eşti femeie să fii înainte de menstruaţie. Şi sindromul colonului iritabil este un factor de apariţie a balonării.

În primul rând trebuie să vezi ce anume ţi-a provocat balonare şi dacă se repetă, este indicat să consulţi un medic specialist în gastroenterologie. Totuşi până ajungi la doctor cum să combaţi în mod natural balonarea?  Ai putea să renunţi la mesele copioase şi să mănânci puţin şi des. Mestecă foarte bine alimentele. Nu consuma fructe imediat după masă, ci după 2-3 ore. Elimină stresul.

Bananele favorizează digestia

Acestea conţin fibre prebiotice, care au rolul de a hrăni bacteriile „bune“ de la nivelul intestinelor şi astfel să îmbunătăţească procesul digestiei. Cercetările relevă faptul că, dacă mănânci, timp de 2 luni, 2 banane pe zi, înainte de mese, problema balonării se va reduce cu 50% şi va creşte şi nivelul bacteriilor utile pentru digestie.

De asemenea, bananele sunt foarte bogate în potasiu, ceea ce va ajuta în echilibrarea nivelului de sodiu din organism, pentru că, de multe ori, el este responsabil  de retenţia de apă din organism.

Chefirul reduce senzaţia de balonare

Conţine lactază, o enzimă de origine animală ce este benefică pentru digerarea alimentelor care conţin lactoză, în proporţii ridicate. Acel gust dulce inconfundabil al laptelui natural este dat de un zaharid numit lactoză. Foarte multe persoane au probleme cu acesta, stomacul tolerându-l  foarte greu.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente sunt de ajutor când eşti balonat

Cum scapi simplu şi rapid de bătături

Ce nu ştiai că poţi trata cu bitter suedez

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite